• Klinkende overwinning JO17-1

  JSV Nieuwegein JO17-1 – Geinoord JO17-1 8-2

  Na de lastige thuiswedstrijd vorige week tegen Maarssen welke pas in de laatste minuut in ons voordeel werd beslist stond voor vandaag de Derby tegen Geinoord 17-1 op het programma. Het pintenverschil voorafgaand aan deze wedstrijd was 3 en dus was het zaak om de aanval van Geinoord op de bovenste plekken af te slaan.

  De hele week voorafgaand aan deze wedstrijd hebben we erop gehamerd dat we niet wekelijks van een 2-0 achterstand terug komen en dat we dus vanaf minuut 1 scherp moesten zijn.

  Nou dat we scherp waren was wel duidelijk, de eerste 5 minuten waren nog wat onwennig maar daarna nam JSV JO17-1 het heft in handen en liet het bij vlagen geweldig voetbal zien. Constante beweging en positiewisselingen bij de voorste 4 zorgde ervoor dat de tegenstander achterin niet goed wist wie wat moest doen. Na een aantal mogelijkheden gemist te hebben kon een treffer niet uitblijven. Zo zorgde een afgemeten bal vanaf het middelveld ervoor dat onze aanvallende middenvelder alleen voor de keeper kwam, deze ronde koelbloedig af. 9 minuten later vanuit een soortgelijke situatie onze spits alleen voor de keeper en ook hij ronde koelbloedig af. Daarna verschillende mogelijkheden en een aantal corners welke niet opleverde. In de 39 minuut weer een goede combinatie waarna onze spits werd neergelegd in de 16 meter, deze penalty werd onberispelijk binnen geschoten waardoor de 3-0 ruststand een feit was.

  In de rust was de sfeer ontspannen in de kleedkamer, waarna we de boys gewaarschuwd hebben vanaf het begin 2e helft weer scherp te zijn een tegengoal vlak na rust zou alles kunnen veranderen.

  We kwamen sterk uit de startblokken en gingen verder waar we voor rust gebleven waren, naar hartenlust combineren.

  Na 5 minuten kregen we een corner, bij deze corner hoorde we iemand schreeuwen en vallen en de bal ging weer op de stip waar onze schwalbe koning zelf achter de bal ging staan en ook hij schoot onberispelijk raak 4-0. Na 58 minuten een goede doorbraak over rechts welke door onze spits werd afgemaakt 5-0. Nog geen 3 minuten later breekt onze spits door en bereikt na een sprint vanaf de middellijn een 1 op 1 met de keeper van Geinoord, ook hierin was hij koelbloedig 6-0. In de 70e minuut maken we de 7-0 uit een corner waarna Geinoord 2 minuten later de 7-1 aantekent. Een minuut voor tijd krijgen we weer een corner welke in 3e instantie tot doelpunt wordt gepromoveerd 8-1. Het slotakkoord is voor Geinoord, welke een vrije trap schitterend in de kruising poeierde waardoor de eindstand op 8-2 kwam.

  Al met al een geweldige overwinning waarbij we de tegenstander geen moment het gevoel hebben gegeven dat er iets te halen viel. In de avond werden we nog verrast doordat de koploper hun eerste nederlaag heeft geleden waardoor we de nieuwe nummer 1 zijn.

  A.s. zaterdag spelen we om 13.00 thuis tegen de nummer 2 PVCV waarin we gaan proberen de 1e plaats vast te houden.