• Knallend het seizoen uit

  In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen heeft JSV na een ongelijke strijd met Hercules een flinke uitslag neergezet. Na een ruststand van 2-8 werd de wedstrijd uiteindelijk met de korfbalstand van maar liefst 3-17 afgesloten.

  Met slechts elf beschikbare spelers vertrok JSV naar Hercules dat op het voormalige Veemarkt terrein langs de A27 speelt. Denk je zelf zwaar onderbemand te zijn, weet de tegenstander dit ruimschoots te overtreffen. Slechts acht spelers had Hercules beschikbaar, waarvan er ook nog eens twee op het laatste moment waren bijgeleend. De coach van Hercules was zeker niet te benijden vanwege de personele problemen; iets waar JSV ook het hele voorjaarsseizoen last van heeft gehad zij het niet zo drastisch.

  Leiding en spelers van JSV staken de koppen bij elkaar hoe Hercules te gaan bestrijden. Uiteindelijk werd, en dat in de week van de Europese verkiezingen, democratisch besloten om Hercules tegemoet te komen door maximaal tien spelers op te stellen. Strikt genomen had JSV compleet kunnen aantreden maar men vond dat toch wat te veel van het goede. Om acht tegen acht te spelen was echter weer al te gortig en in de rust zou bekeken worden of de tweede helft ook met 10 gespeeld zou worden.

  Over de wedstrijd valt alles maar ook weer niets te zeggen. Het overtal van JSV was te sterk voor Hercules en binnen tien minuten spelen stond het al 0-2 en beide keren was het Tim die doeltreffend was die daarmee de goede lijn van vorige week doorzette. Daarna werd het wat slordig aan JSV zijde, tot ergenis van de coach, en kon Hercules tegenscoren nadat er aan de verkeerde kant verdedigd werd en er een speler binnendoor sloop, 1-2.

  Via een van richting veranderde vrije trap en een fraaie treffer in de kruising (beide keren door Stefan gescoord) liep JSV weer vlot uit naar 1-4. Dat JSV frank en vrij kon spelen bleek wel uit de 1-5 die nota bene door verdediger Brian, na goed voorwerk van Tom, werd binnengetikt. JSV geloofde het allemaal wel en sommige spelers vonden het gewoon niet eerlijk dat er niet 11 tegen 11 gespeeld kon worden. Na een prima actie van Hercules, waarbij de bal over Rogier via de tweede paal binnensloeg, kwam de stand op 2-5 te staan. Met twee treffers van Tom en weer een van Stefan, na goed doorzetten van Tim, werd de ruststand van 2-8 bereikt.

  Na rust, toch weer met 10 JSV'ers op het veld, ging de ploeg door waar het voor rust mee bezig was: doelpunten maken.

  Via Tom en tweemaal Stefan liep JSV uit naar 2-11. Complimenten en waardering voor Hercules dat ondanks de twee man minder op het veld, toch de aanval zocht als dat maar eventjes kon. Centrumverdediger Brian ging lekker vaak mee naar voren en soms wordt hij dan juist achterin gemist. Een leep balletje van Hercules ging net over laatste man Bart, toch niet de grootste op het veld, heen waarna een Hercules speler alleen voor Rogier kon opduiken en prima afrondde, 3-11.

  Eén van de weinig mooie aanvallen van JSV mag wel vermeld worden. Stefan geraakte op rechts in balbezit. Na wat kappen en draaien bereikte hij de achterlijn en zijn voorzet werd door Robin koppend bij de tweede paal geraakt. Aan de zijlijn dacht men dat hij het doel had gemist maar dat bleek een misvatting te zijn, 3-12.

  De keeper van Hercules wist JSV in de hele wedstrijd een flink aantal keren van een doelpunt af te houden, anders was de stand aanzienlijk hoger uitgevallen, maar in het slot van de wedstrijd was het beste er bij hem ook wel van af. Via achtereenvolgens Stefan, Tom, Talha, Brian en weer Tom werd de eindstand van 3-17 bereikt.

  Het seizoen zit er op en voor zover bekend hebben alle spelers aangegeven ook volgend seizoen weer lekker tegen de bal te willen aantrappen. Afgewacht moet worden in welk team of teams de spelers volgend seizoen terecht komen. Nu, en dat eind mei al, is het tijd voor het zomerreces! De spelers zullen lang pauze hebben, waarschijnlijk wordt pas in september de draad weer opgepakt. In ieder geval tijd genoeg om in de zomer extra aan de conditie te werken!

  Tot slot een dankwoord aan al diegenen die het team hebben bijgestaan. De ouders voor het grensrechteren, Ben voor alle trouwe trainingsuren (respect); Rob en Marcel voor het coachen bij wedstrijden; Miranda voor de wasbeurten en Marjolein voor het verzorgen van de derde helft.