• Kwartje valt de goede kant op

  Het zat JO15-2 eindelijk eens mee in een wedstrijd. Na een heel beroerde start, waarin het al snel op 0-2 achterstand kwam te staan tegen VVIJ, kantelde de wedstrijd om bij het laatste fluitsignaal een 6-2 uitslag op het scorebord te hebben staan.

  VVIJ had het goed gezien. Het koos bij aanvang van de wedstrijd voor de wind-mee kant. En om maar in de weertermen te blijven: de gasten kwamen stormachtig uit de startblokken. Met een overdonderd begin en doelpunten tot gevolg want binnen vijf minuten stond JSV op een 0-2 achterstand. De voorhoede van VVIJ bestond uit grote wendbare spelers (althans in vergelijking met de JSV tegenspelers). En met een forse wind in de rug stond JSV meteen onder grote druk. Uit de eerste de beste VVIJ aanval was het al raak. JSV kreeg de bal niet goed uit het strafschopgebied weggewerkt en Eder (volgens zijn vader scoort hij nooit) opende de score namens VVIJ door de bal binnen te schieten. Enkele minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Een voorzet van links werd uit de 16 gewerkt maar vervolgens keek iedereen belangstellend toe hoe de bal de kruising in mocht worden gejaagd. Uiteraard groot feest bij de toeschouwers uit IJsselstein maar liever hadden we gezien dat er op zijn minst een poging tot blokkeren van een schot was gedaan.

  In het eerste kwartier was JSV gewoon niet bij de les. Wind tegen was nu eenmaal een gegeven maar met te weinig inzet en slordig spel maak je het jezelf natuurlijk ook niet makkelijker. Halverwege de eerste helft leek VVIJ het derde doelpunt te maken. Een puike voorzet van Tom werd goed binnengekopt maar Dion pareerde knap de inzet. Het leek wel of de wekker was afgegaan want vanaf dat moment begon JSV beter te spelen en kreeg het volop kansen. Eerst speelde Milan zich goed vrij maar zag zijn schot langs de kruising gaan. Ook Jadwar verscheen voorin maar zijn vlammend schot werd goed uit de kruising gebokst door de keeper. Een aansluittreffer hing in de lucht, je kon het gewoon bijna ruiken. Die leek ook door Lyam gemaakt te gaan worden maar weer lag de goalie in de weg. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Milan timede perfect en torende hoog boven iedereen uit en knikte binnen, 1-2 (wat ook de ruststand was).

  Meteen na de hervatting werd de stand gelijk getrokken. Een prima pass van Jeremy door het drukke midden kwam toch bij Lasse terecht. Bijna raakte hij de controle over de bal kwijt maar hij herstelde hij dit en schoot binnen, 2-2.

  De harde wind begon af te nemen en VVIJ kon zich meer met het spel, dat nu op en neer ging, bemoeien. Er waren kansen voor beide partijen om een draai aan de score te geven. Jim raakte de bal ongelukkig maar Dion kon op de lijn redding brengen. Aan de andere kant voorkwam de teen van een verdediger van VVIJ dat Milan een goede voorzet kon binnentikken. VVIJ antwoordde weer met een harde voorzet vanaf de hoekvlag die gelukkig voor JSV daarna langs de goede kant van de paal werd geschoten. Het was duidelijk dat het spreekwoordelijke kwartje alle kanten op kon vallen.

  JSV was gelukkig hongerig genoeg om te blijven strijden voor de winst. Mourchid kreeg op links steeds meer ruimte en maakte daar goed gebruik van. Eerst kon een schot van zijn kant nog door de keeper over de lat getikt worden maar daarna gaf hij een goede voorzet die door de jarige Kai buitenkantvoet binnen geschoten werd, 3-2. De betere kansen waren nu voor JSV dat meer en meer het spel dicteerde. Een afgedwaalde bal op rechts werd goed belopen door Milan die met een geplaatst balletje over de verdediging heen, zijn neef Kai voor de keeper zette die goed afrondde en zijn tweede verjaardagscadeau kon uitpakken, 4-2. VVIJ liet zich echter niet onbetuigd en sloop af en toe tussen de linies door op weg naar het JSV doel. Gelukkig hadden Justin en Bram er vandaag goed het oog op en konden zij kansjes tijdig om zeep helpen.

  In de slotminuten kon JSV uitlopen naar een grote score. Jeremy deed vandaag ook zijn duit in het zakje. Hij slalomde door de verdediging en knalde nummer vijf achter de VVIJ keeper, 5-2. Nog was de koek niet op. In de slotminuut kreeg JSV een vrije trap net buiten de 16. Mourchid zette zich achter de bal maar de keeper wist deze tegen de lat te werken. Milan was er echter als de kippen bij om de rebound alsnog te verzilveren, 6-2.

  JSV wist zich knap te herstellen van een heel slechte start van de wedstrijd. Het geluk was eindelijk eens met JSV. VVIJ liet de kans op 0-3 liggen waar JSV opeens wel heel doeltreffend bleek te zijn. Volgende week is er de uitwedstrijd bij (bijna) koploper Lopik. Daar moeten de mouwen ongetwijfeld flink opgestroopt gaan worden.