• Mooie afsluiting 2018

  JSV heeft de laatste wedstrijd in 2018 geslaagd afgesloten met een 3-2 overwinning op Vriendenschaar. In de eerste helft waren de gasten de betere partij op het veld, na rust was de thuisploeg heer en meester op de mat. Over de hele wedstrijd gezien hield JSV de punten verdiend in eigen huis al hielpen de gasten wel een beetje mee.

  Mourad (studie) en Liam (gestopt) waren er niet bij, gelukkig konden Max en Jamai van JO16-3 geleend worden want die hadden geen wedstrijd op de planning staan. De weersomstandigheden: veel wind, dit keer echter striemend koud zodat het flink onder nul aanvoelde. Daar hadden de toeschouwers overigens meer last van dan de spelers.

  Vriendenschaar (hierna VS) staat net boven JSV op de ranglijst en inhalen zou, ook al wist JSV vandaag te winnen, niet meer kunnen (die heel aparte 5-4 nederlaag bij laagvlieger DESTO stond dit in de weg).

  Hoewel met straffe wind tegen, was de eerste grote kans voor JSV. Tim, de hele week nog ziek geweest net als Talha, stuitte uiteindelijk op de voet van de keeper. Door die wind was het veldoverwicht logischerwijs voor VS maar afgezien van wat afstandsschoten kon het niet voor echt gevaar zorgen. Diezelfde wind zorgde er echter ook voor dat uittrappen van Rogier of verdediging nauwelijks ver kwamen. Sterker, meestal belandde de bal direct bij de tegenstander waardoor het in deze fase van de wedstrijd meer tegenhouden was dan aanvallen. Brian en Christiaan moesten flink aan de bak om het wat opportunistisch VS te bestrijden maar dat deden ze goed.

  Konden de gasten niet dicht bij het vijandelijke doel komen, de thuisploeg slaagde hier wel in. Na een goede dieptebal van Stefan kon Talha alleen op de keeper afgaan maar net als bij de kans voor Tim, was de goalie (althans zijn voeten) de winnaar.

  Gastspeler Jamai liet zich goed zien en was heel actief. Zo stond hij aan de basis van weer een grote kans voor JSV. Na de bal op het middenveld veroverd te hebben, speelde hij Tim vrij voor de keeper maar het einde van het liedje was hetzelfde als bij de vorige kansen.

  Tegen de kansverhouding in kwam VS op voorsprong. Naast goed voetenwerk beschikte de keeper ook over een prima uittrap. Eén ervan kwam hoog en diep in het verdedigende blok van JSV terecht. Na de stuit (probeer deze altijd voor te zijn) én gedragen door de wind kon Niels de boomlange wegsprinttende spits niet meer bijbenen die daarna ook Rogier kansloos liet, 0-1. Een achterstand tegen de verhouding in maar dat kan nu eenmaal gebeuren. Zaak is om dan niet bij de pakken neer te gaan zitten maar de draad weer op te pakken.

  Vlak daarna kreeg JSV een vrije trap tegen, zo net op de hoek van het zestienmeter gebied. Gelukkig belandde het lepe schot op de bovenkant van de lat anders had het er nog slechter voor JSV uitgezien.

  Ondanks de achterstand liet JSV zich van zijn beste kant zien. Knokkend en vechtend om die verdraaide bal maar in bezit te houden en waar mogelijk de aanval te zoeken. Dat leverde een kansje op voor Talha maar die kon de bal onvoldoende controleren om ook echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant stond Rogier een goede aanval van VS in de weg en hij greep goed in bij een gevaarlijk moment. De laatste doelpoging in de eerste helft was weer voor de thuisploeg. Talha bereikte op links de achterlijn, legde de bal goed terug op de inlopende Jamai maar diens schot ging ruim voorlangs het vijandelijke doel.

  Na rust was het spelbeeld omgedraaid; JSV had nu de wind en het veldoverwicht mee. Nu was het VS dat nauwelijks meer over de middenlijn kwam. Vlak na de hervatting wist JSV al snel toe te slaan. Dylan kwam op rechts in balbezit en oplopend naar de middenlijn zag hij Talha wegsprinten. Hoewel zijn dieptepas aan de verkeerde kant uitkwam, wist Talha de bal toch te controleren en en hij kon, snel als hij is, alleen op de keeper afgaan. Uiterst koel schoof hij vervolgens de bal in de verre hoek, 1-1.

  Even een "moment of fame" voor Jamai. Hoewel Talha buitenspel stond (bleef stilstaan en hief zijn armen de lucht in om duidelijk te maken niet aan de aanval deel te nemen), was Jamai veel slimmer en alerter dan de rest. Hij stoof achter de dieptebal aan, veroverde deze en liep vervolgens door tot de achterlijn. Zijn strakke voorzet werd door de goed meegelopen Robin op waarde geschat en binnengetikt 2-1.

  Een aantal VS spelers raakte zo langzamerhand geïrriteerd. Begrijpelijk, na een voorsprong op achterstand komen is nooit leuk. Dat vervolgens ook nog eens de eigen keeper geblesseerd moest uitvallen maakte het er allemaal niet eenvoudiger op. Vlak voordat dit gebeurde was VS overigens wel op gelijke hoogte gekomen. Een goede steekbal langs drie JSV spelers werd netjes afgerond, 2-2. Er volgde een gele kaart voor een VS speler die, vrij onhandig precies voor de ogen van de scheidsrechter, een JSV'er natrapte. Geluk voor hem want het had ook rood kunnen zijn geweest.

  Bijna kwam JSV weer snel op voorsprong maar Tim had de weinig kracht over in de benen en het zwakke schot kon gemakkelijk opgepakt worden door de invalkeeper. De stemming bij sommige VS spelers was inmiddels nog verder gedaald dan de gevoelstemperatuur en dat kostte hen wederom een gele kaart wegens herhaaldelijk commentaar geven. Ook de keeper kreeg een vermaning van de referee wegens veelvuldig tijdtrekken al leek dat wat overdreven te zijn.

  Je zou zeggen dat met twee spelers meer op het veld, en een tegenstander dat ook nog eens de keeper moest missen, JSV zou kunnen doordrukken maar dat was niet het geval. Er waren wel voldoende kansjes maar in de eindfase waren balletjes net te hard of te onnauwkeurig om tot echte doelkansen te komen.

  Vlak voor tijd wist Jamai dan toch het verschil te maken. Overijverig als hij is, pikte hij de bal op rechts op, liep ver door en gaf een voorzet op maat. Hoewel Tom vanmiddag al met Kerstvakantie leek te zijn, liet hij dit buitenkansje toch niet aan zich voorbijgaan, 3-2.

  Al met al een verdiende overwinning voor JSV waarmee het voetbalseizoen 2018 toch nog mooi wordt afgesloten. Fijne feestdagen en graag tot in 2019!