• Niet om over naar huis te schrijven

   

  "Niet om over naar huis te schrijven" maar "adel verplicht" nu eenmaal. JSV had zich de rit naar Leidsche Rijn kunnen besparen. In een totale off-day (anders kunnen we het niet noemen) kreeg het een pak slaag van DESTO van heb ik jou daar. Met rust stond het al 7-1, waarna de eindstand na een iets dragelijkere 2e helft op 10-1 afsloot.

  DESTO JO16-2 is een sterk team dat een klasse lager is gaan spelen dan waarin het de najaarscompetitie afwikkelde. Daarnaast is het vakantietijd en leken er wat spelers bij de Utrechtenaren ingevlogen te zijn. Anders valt niet te verklaren waarom er twee nummers "5" en "8" op het veld rondliepen. Over het algemeen boomlange gasten. De wat kleinere Mohammed, die voor het eerst bij JSV meespeelde, mat ongeveer de helft van de langste tegenstander die centrale verdediger speelde. Kortom: een pittige uitdaging wachtte!

  Ondanks een goede start in de eerste minuten, met twee levensgrote kansen voor JSV waarin eerst de keepster (!) en daarna de keepster en paal een openingsdoelpunt in de weg stonden, was het daarna over en uit met JSV. Dit JSV kan best aardig voetballen maar dan moet de basis wel op orde zijn: hard willen werken en je positie houden. U voelt hem aankomen: dit was vandaag niet het geval.

  Er gaat dit keer geen uitgebreid verslag volgen want dat heeft geen zin. Feit is dat de helft van de doelpunten uit afstandsschoten gemaakt werden. DESTO mocht dit van JSV want op de bal werd niet verdedigd en dat is vragen om problemen. Als je op vijf meter afstand staat kun je het je tegenstander ook niet echt moeilijk maken. DESTO ging efficient en doeltreffend om met de mogelijkheden.

  Nadat DESTO in korte tijd uitliep naar 4-0, kreeg JSV een strafschop nadat Talha over een DESTO-been neerging. Kenmerkend voor de wedstrijd die JSV speelde: de bal werd snoeihard naast geschoten.

  Na weer twee afstandsschoten (5-0 en 6-0) en een frommelgoal (had eigenlijk afgekeurd moeten worden wegens aanvallen van de keeper) kon JSV dan eindelijk eens iets terugdoen. De scheidsrechter had blijkbaar medelijden met JSV en besloot een vrije trap binnen de 16 van DESTO te geven. Tim legde opzij waarna Brian langs de muur binnenschoot, 7-1.

  In de tweede helft toonde JSV iets meer wilskracht. Zonder zelf gevaarlijk te kunnen worden - spitsen Talha en Tim zaten in de tang bij DESTO en aansluiting vanuit middenveld ontbrak - werd de tegenstander nu wat sneller aangepakt en werd er wat beter gestreden.

  Neemt niet weg dat dit maar één van de twee randvoorwaarden is die boven genoemd staan. De andere is het positiespel; daarvan klopte vandaag nauwelijks iets. Anders valt niet te verklaren dat keeper Rogier een opbouw begint met het inspelen van...een aanvaller die opeens tussen de verdedigers rondloopt!! Inzakken als spits om in balbezit te komen is oke maar dit was wel wat overdreven.

  Dat een andere speler wel 10 keer verteld moest worden waar deze wel moest lopen zegt eigenlijk genoeg. Weten wat je positie is, deze onthouden én goed invullen is voor dit team, en voor vrijwel elk team, een absolute voorwaarde anders wordt het een los-zand verhaal.

  DESTO was vandaag simpelweg 2 klassen beter en won volkomen terecht. JSV had echter al vanaf het begin moeten voetballen zoals het pas in de tweede helft deed. Dan had er vast en zeker een andere uitslag op het scorebord gestaan.