• Nieuw Wetra veld vanaf 22 april

  Onlangs is na lang overleg met de Gemeente besloten het huidige Wetra veld te gaan vervangen voor een nieuw Wetra veld. Onze hoop daar een nieuw kunstgrasveld aan te leggen konden wij niet verzilveren aangezien daarvoor helaas de ruimte ontbreekt. Diverse scenario’s zijn daarbij besproken maar helaas kwam daarbij telkens een probleem om de hoek dat een kunstgrasveld op die plek niet mogelijk maakte.  
   
  Het huidige Wetra is versleten en vraagt al enige tijd om vervanging. Daarom zal het Wetra vanaf 22 april worden vervangen door een nieuw veld, dat naar verwachting begin september speelklaar zal zijn. 
  Een Wetraveld is een combinatie van gewoon gras en kunstgras. Dit levert een grasmat op die evenveel uren te gebruiken is als een kunstgrasveld, en daarbij hebben we het voordeel dat we ook de hoek naast het veld weten te behouden, waar we onder andere een keepers oefenhoek kunnen laten plaatsen. Dat geeft ook onze keepers de ruimte om voluit te kunnen trainen, en bij met name de jongere jeugd wat meer velden uit te kunnen zetten voor trainingsdoeleinden.  

  Met de Gemeente hebben we daarnaast besproken dat gezien de speeldruk en de toename in het aantal teams, uitbreiding met een extra kunstgrasveld echt noodzakelijk is, zodat we voldoende trainingscapaciteit behouden, maar ook makkelijker inhaal en oefenwedstrijden in kunnen plannen.  
  We zijn dan ook gezamenlijk in overleg om te zien op welke termijn we veld 2 kunnen omzetten naar een kunstgrasveld. 
   
  Omdat het Wetra vanaf 22 april niet meer gebruikt kan worden zullen we voor de trainingen vanaf dat moment moeten gaan schuiven en hier en daar wat ruimte met elkaar gaan delen. Wedstrijden voor O8, O9 en O10 zullen vooral op veld 3 gespeeld gaan worden. Mogelijk zal dit ook voor O11 en O12 gaan gelden. Daarvoor moeten wel de velden worden uitgezet met hoedjes omdat we daar geen (extra) lijnen kunnen trekken. 
  Meer informatie volgt spoedig.