• Nieuwegeinse derby onbeslist maar wel met alles erop en eraan

  De Nieuwegeinse derby eindigde onbeslist en met de uitslag van 2-2 waren onze zuiderburen, denk ik, het meest gelukkig. Erg jammer was dat de scheidsrechter Barrales uit Amsterdam te veel zijn stempel wilde drukken op deze wedstrijd en volgens alle toeschouwers geen moment het derbygevoel heeft (willen) aanvoelen.
  Bij JSV moest toch Mikula Ristic de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan omdat hij onvoldoende hersteld was na zijn neusoperatie. Sven Banfi was zijn vervanger.
  De wedstrijd was nog maar amper begonnen of JSV had al met 0-1 achter kunnen staan. Via een rebound vanaf de paal schoot de aanvaller over. Of het de schrik was of niet maar vanaf dat moment nam JSV het initiatief en drukte Geinoord volledig terug. In de 6e minuut kwam de ploeg op een voorsprong. Een assist van Sven Banfi via de linkervleugel werd door Bjorn van de Horst ingetikt. 1-0. Kort erop werd een aanval van JSV gehouden door Pascal Florie waarbij Sven Banfi de keeper wellicht licht toucheerde. Wat overdreven liet Pascal zich vallen alsof hij zwaar geblesseerd was maar de scheidsrechter beloonde de actie met geel voor Sven. De toon was gezet binnen het veld door deze actie waardoor irritatie naar elkaar toe toenam. Na ruim twintig minuten kreeg JSV een vrije trap te nemen. Martijn Kroneman zorgde met een prima trap voor de 2-0. JSV bleef goed voetballen en creëerde zijn kansen. Gescoord werd er echter niet meer. Wel moest JSV nog twee gele kaarten incasseren. Een voor Sven Banfi( zijn tweede , dus rood) voor het licht vast houden van een tegenstander en voor Martijn Kroneman die na een buitenspel situatie de bal weg schoot. Jammer van deze situaties zodat JSV – na de prima gespeelde eerste helft - de tweede met een man minder moest beginnen.
  Ongewijzigd begon JSV aan de tweede helft. Het was zoeken geblazen om het aanvalsspel te blijven ontregelen met een man minder maar vooralsnog slaagde de ploeg erin. In de 56e minuut kwam voor Geinoord toch de aansluittreffer. Uit een dood spelmoment (corner) kon Niels Maat met een kopbal Geinoord weer in de wedstrijd brengen 2-1. Ook JSV kreeg bij de wat minder frequente aanvallen toch zeker nog kansen doch doelpunten leverde het niet op. In de 77e minuut brak een opstootje uit tussen de spelers waarbij Luc Jansen Venneboer – na de overtreding – ook met rood kon vertrekken. Met negen man moest JSV verder en wisselde coach Gaasbeek de aanvaller Martijn Kroneman voor verdediger Vernon Vorswijk. De scheidsrechter bleef een rol spelen in deze wedstrijd door te hooi en te gras situaties te bestraffen met vrije trappen en gele kaarten. Bij een van deze situaties gaf hij zelfs in de 85e minuut een strafschop aan Geinoord. Iedereen was er van overtuigd dat de sliding van Michiel van de Valk duidelijk gericht was op het spelen van de bal. De scheidrechter was echter een andere mening toegedaan. Als het een overtreding was waarom bestrafte hij dit dan niet met een kaart!! Geinoord profiteerde van dit buitenkansje en scoorde 2-2. Achteraf was dit misschien nog wel een juiste uitslag na twee compleet verschillende helften. Een wedstrijd in ieder geval een derby waardig.
  Man of the Match werd Timo Arnold Bik.
  De winterstop gaat nu beginnen en – als het programma niet gewijzigd gaat worden – gaat de ploeg op 27 januari 2018 weer starten met de laatste competitiewedstrijd van de eerste helft door in Utrecht te gaan spelen tegen Odysseus ’91. In de loop van januari belegt de selectie ook nog een trainingsweek-end in Maastricht.
  Ik wens u allemaal hele fijne dagen en een goed begin van 2018 en wellicht tot ziens op de Nieuwjaarsreceptie van 7 januari a.s.