• Nog net geen 100 doelpunten

  De dames kregen vandaag de nummer 4 van de ranglijst, Voorwaarts op bezoek. Zowel de nummer 2 EDO als de nummer 3 Brederodes hebben tegen hen punten laten liggen. EDO kwam namelijk niet verder dan een 2-2 en Brederodes moest genoegen nemen met een 4-4. Een gevaarlijke tegenstander dus.

  De opstelling:
  Amber is helaas nog niet teruggekeerd waardoor Nadine een linie naar achter schoof. De afgelopen weken werd deze plek door de middenveldster Britt (Hercules en Spartaan) ingevuld, maar die nam vandaag plaats op de bank. Rox nam de plek van Nadine op het middenveld over, Iris 2 is gelukkig terug dus schoof Manon een linie naar achter en de anderen posities werden door de bekende namen bezet.

  Het doel van vandaag:
  De 3 punten en mocht het eerste kwartier blijken dat er een monsterscore in zit, dan is het tweede doel 12 doelpunten scoren, zodat we op het magische getal van 100 doelpunten komen.

  De dames gingen constant voorwaarts richting het doel van de tegenstander en al snel was de 1-0 een feit. Sarinah gaf een strakke voorzet de 16 in, waar Eva en Chantal stonden en hier schrok de tegenstander klaarblijkelijk zo van, dat ze snoeihard de bal in eigen doel schoof. Of misschien was het een open sollicitatie om volgend seizoen bij ons te komen spelen? Tenslotte was het wel mooi afgewerkt. Afijn, wat het ook was lullig is het natuurlijk altijd wel indien iemand de bal in eigen doel werkt. Dat gun je niemand. Maar we hebben het cadeautje wel dankbaar in ontvangst genomen.

  Vervolgens was er een uitbraak van Manon, die onderuit gekegeld werd, waarna JSV op een meter of 19 van het doel een vrije trap kreeg. Chantal had van de week eens naar Messi gekeken hoe hij dat deed en had ontdekt dat hij iets wat inzakt door zijn benen, boven lichaam recht heeft en dan zijn voet plat indraait en de bal raakt tussen zijn grote teen en de binnenkant van zijn voet. Na het doelpunt een keer of 10 met Rox samen te hebben geanalyseerd, was dit de kans om het eens uit te proberen. En verdraait de bal ging erin. Die van Messi was 100 keer mooier, maar effectief was de trap wel en de 2-0 stond op het bord. Voor de door-analyse. Manon eigenlijk heb je er een assist bij he!

  JSV ging vervolgens vrolijk door en toen was het tijd voor de echte Messi van het team. Zij tekende voor de 3-0. Inmiddels komt zij in aanmerking voor alle prijzen die je kunt bedenken. Talent van het jaar, Topscoorder van het jaar en Speelster van het jaar. Maar gezien de regels kun je maar 1 prijs tegelijk pakken. Dat is maar goed ook anders hadden we een boedelbak moeten bestellen om die kilo’s prijzen bij haar thuis te krijgen. En voor een vijftienjarige zijn dat ook nog te veel kilo’s op te tillen, dan krijgen we problemen met de Arbowetgeving.

  En toen werd Rox met een zaalstiftballetje vanaf de voet van Chantal weg gestuurd. Maar wat in de zaal wel altijd lukt, ging nu mis waardoor Rox op de doelvrouw stuitte. Waarschijnlijk had Rox de euforie van het winnen van het kampioenschap in de zaal van afgelopen maandag nog binnenin, waardoor ze de bal tegen de keeper tikte i.p.v. in het doel. Zij, Chantal en Joyce pakte namelijk afgelopen week voor de 2de keer op rij het kampioenschap en zijn voornemens volgend jaar dit nog een keer te doen, in de zaal en ook op het veld. Daar is veerkracht voor nodig en die toonde Rox vervolgens enkele minuten later. Zij ging ervandoor met de bal, passeerde 7 speelsters, waarvan er 4 op hun kont vielen en legde de bal erin, 4-0.

  Net iets meer dan een kwartier gespeeld en het signaal vanaf de zijkant dat we voor de monsterscore gingen vandaag, werd gegeven.

  Toen was het de buurt aan Iris 2. Die schoot de bal snoeihard de hoek in. Wij zijn allemaal blij dat zij terug is en het doelpunt was dan ook een extra feestje! Vervolgens wisselde Driekus haar om even bij te laden en te voorkomen dat zij te hard van stapel zou lopen na een korte periode van afwezigheid, waarna haar maatje Britt het veld betrad.

  Hierop volgde de 6-0 van Rox, werd Chantal tijdelijk de wedstrijd uit geschopt door de tegenstander en viel ook nog lullig de 6-1 door de wind binnen.

  In de rust nog wat aanwijzingen omdat het laatste gedeelte van de eerste helft niet meer soepel verliep, waarna JSV terug het veld op mocht. De eerste paar ballen gingen de kant van Iris 2 op, maar er werd geen rekening gehouden met de wind. Iris 2 liep zich de blubber en moest iedere keer het gevecht aan. En Iris die was zo lief om ook steeds achter iedere bal aan te blijven jagen. Op de bank zeiden er een aantal al ‘ik had gaan zwaaien en bedankt voor die bal.’ Afijn, na een bal of 4 had JSV het eindelijk door en werden de passes zuiverder.

  Nadine en Joyce probeerde d.m.v. het doorschuiven in de functies van 4de en 5de middenvelder te fungeren om een 7de doelpunt te forceren. Dat deden zij uitstekend. Zij passde vervolgens de middenvelders en de aanvallers in, maar die kwamen er helaas niet doorheen. In plaats van dat JSV de 7-1 op het scorebord kon zetten, leek het er steeds meer op dat de tegenstander de 6-2 zou gaan maken.

  Het was rommelig, de linies waren kilometers uit elkaar, ballen werden naar voren gepoeierd en het tempo was in gezakt. En ondertussen werd Julia steenkoud van de hagel en de onmogelijke temperatuur.

  In de 65ste minuut werd Chantal terug het veld in gebracht voor de Joyce. Dit met de opdracht de linies te verbinden en passes in de ruimtes te geven. Een tactische omzetting van het trainersduo van 4 naar 3 achterin en Chantal ertussen. Milou zorgde voor de juiste instructies achterin en Chantal was de vraagbaak voor de anderen. Met de instructies aan Britt, Manon en Rox was duidelijk wie wat wanneer moest doen. Na een minuut begreep iedereen wat de bedoeling was, een paar keer knipperen en de 7-1 door Eva was gemaakt. Een doelpunt uit de pen van Roy en Driekus.

  De dynamiek en het loopwerk op het middenveld was op stoom en een schitterende 8-1 van Eva kon genoteerd worden. Britt had er zin in en liet de oude glans terug zien. De stofzuiger jaagde iedere bal af en Nadine zocht de vrije ruimte aan de zijkant. Hierdoor kon Chantal freewheelen tussen de linies in en de ballen flierefluitend achter de linies van de tegenstanders leggen. Zij heeft dan misschien niet meer het mooie paradepaardenloopje van vroeger door alle blessures, maar het technische voetenwerk zal altijd blijven en is op het niveau tot de tweede klasse meer dan voldoende. Op het moment dat JSV over 2 jaar die stap gaat zetten, zal zij dan ook met voetbalpensioen gaan. Al heeft zij er zelf toch nog iedere week moeite mee dat het oude niveau nooit meer gehaald kan worden. Maar tot nu toe is de gezelligheid in het team voldoende om er veel voor te moeten laten om wekelijks überhaupt nog te kunnen spelen met alle blessure littekens.

  Ondertussen keken Amber en de jarige Bert vanaf Ibiza naar Ziggo Sport en zagen de speelster van het seizoen 2017-2018 de 9-1 maken. Manon, ze blijft wekelijks scoren en garant staan voor assistenten. Dat is toch wel wonderbaarlijk te noemen. Elf jaar lang spelend op de rechtsbuiten positie en nu in het belang van het team op het middenveld. Dat is toch wel een kunststuk op zich. Hierbij moet gezegd worden dat deze goal voor een groot deel te danken is aan Francine, die de bal leep van achteruit pan klaar voor Manon in de loop legde.

  De tegenstander werd van alle kanten belaagd. Was het Sarinah niet, dan was het Iris 2 wel en waren die het niet, dan kwamen Rox en soms ook Milou over. Milou die ook deze week wederom een uitstekende wedstrijd speelde had het goed voor elkaar achterin. Ze hield samen met Francine het centrale gedeelte dicht en schoof door waar kon en nodig.

  Een paar combinaties door het midden: beginnend vanaf Julia door naar Milou, Rox, Chantal, Manon, Britt en eindstation Eva waren het aanzien waard. Britt was daarbij duidelijk aanwezig, die had er zin in. Het was dan ook wachten op een goal van haar en die kwam er. Al was de totstandkoming voor sommige wel hilarisch. Chantal dacht dat zij op de PlayStation een spelletje speelde. De bal ging richting Britt waarop Chantal riep aannemen, tikje naar rechts en nu schieten. Dat deed Britt ook braaf al had zij zelf het idee dat de bal nog niet helemaal goed lag, maar die discussie hoefde niet gevoerd te worden. Met een streep vloog de bal het dak van de rechterkruising in. Wederom een schitterende goal vanaf haar voet. Eentje zoals zij ze dit jaar al vaker heeft gemaakt. Tijdens het werk doet Britt wat de Capitano zegt maar in het veld klaarblijkelijk ook. Waarschijnlijk is zij dan even vergeten dat zij zelf de derde Capitano van het gezelschap is!

  Het doelpuntenfestijn was nog niet klaar. Eva had er al 2 gemaakt die middag, maar wilde wel voor een hattrick gaan. En indien Eva iets wilt, dan gebeurt dat ook. Dus jullie raden al Eva zorgde voor de 11-1.

  Vanaf de kant werd het signaal gegeven dat er nog 1 goal nodig was voor de 100ste goal. Rox legde de bal aan vanaf een meter of 20 maar de keeper kon de bal vangen. Net niet de 100 want toen floot de scheidster af.

  Nog 3 punten verwijderd van het kampioenschap en 1 goal van de 100. Op het moment dat die twee binnen zijn, dan gaat JSV voor het volgende doel namelijk in de plus voor de 100 goals verschil tussen gescoorde en tegen gekregen doelpunten. Kortom genoeg om de komende weken nog voor te strijden want dat doet dit prestatie gerichte team het liefst. Werken aan doelen en doelen behalen.

  En voor de gene die het hebben gemist….. Er staat nog een mooi verslag over de topscoorder, talent en speelster van het vorige seizoen (2017-2018) op de site….. https://www.jsv-nieuwegein.nl/speelster-topscoorder-en-talent-van-het-jaar/

  En Jill bedankt voor het prachtige commentaar op de opgenomen filmpjes. Hopelijk zien we jou samen met Melissa snel terug op het veld!

  Op naar Ody waar hopelijk Iris 1 en Amber aansluiten.

  En we feliciteren Bert nog met zijn verjaardag.