• Oefenwedstrijd tegen faja lobi

  Oefenwedstrijd Faja Lobi uit
  Op het dak van Ikea speelden we dinsdagavond onze 3e oefenwedstrijd tegen Faja Lobi, het team van oud JSV trainer Greg Hardley. Voor onze trainer Patrick Versluis een belangrijk meetmoment: hoe is de conditie en hoe presenteren de nieuwelingen zich. De concurrentiestrijd is in volle gang en dat is nodig om elkaar naar een hoger niveau te tillen en tot het beste team te komen voor de competitiestart.

  Al in de 2e minuut was er een geweldige redding van Rick die de bal hard op hem afgevuurd kreeg. Pas na een kwartier het eerste gevaar van JSV maar de voorzet van Bryan werd uit de lucht geplukt door de keeper. Gelijk daarna kwam Jamai na een prima loopactie 1 op 1 maar zijn lob ging net naast. Na eerst nog een knappe redding in de 18e minuut van Rick werd het in de 24e minuut toch 1-0 voor Faja Lobi toen een snelle combinatie over onze as goed werd afgerond. Rond de 30e minuut moest Rick nogmaals 2x knap redden op goede inzetten van Faja Lobi. We konden ons in die periode maar nauwelijks onder de druk uit voetballen. In de 40e minuut lukte dat wel en werd Vali van achteren gevloerd in de 16 maar de scheidsrechter zag hier vreemd genoeg niets in. Vervolgens lag de bal een paar minuten later wel in ons net en gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

  De tweede helft begon met een vrijwel geheel ander team en meteen was er meer druk en meer balbezit. Al in de 47e minuut leverde dat onze eerste kans op van de 2e helft. Het goede schot van Jeff werd uit de hoek gebokst. We kregen iets meer grip op de wedstrijd en dat leverde ook enkele kansen op. In de 52e minuut speelde Casper Jeff goed vrij maar zijn stift werd net voor de lijn gered en even later schoot Omar net over. Maar we scoorden niet en dat moet je bij voetbal nou eenmaal vaker dan de tegenstander doen als je wilt winnen… in de 58e minuut ging de eerste echte aanval van Faja Lobi in de tweede helft er namelijk wel in en zo werd het op dat moment tegen de verhouding in 3-0. Uiteindelijk scoorden we toch nog. In de 65e minuut gaf de scheidsrechter deze keer wel een penalty toen Vali voor de 2e keer in de 16 werd gevloerd. De penalty werd keurig door Omar benut: 3-1. Er waren daarna nog een paar kleine kansen aan beide kanten, maar daar bleef het bij.

  De wedstrijd werd met 3-1 verloren maar wat zou dat in een oefenwedstrijd. Er is keihard gewerkt en er zijn veel meters gemaakt. Spelers hebben zich kunnen laten zien en de puzzelstukjes komen steeds dichter bij elkaar. Deze week nog 2x trainen en dan moet de basis gelegd zijn.

  Zondag staat de eerste bekerwedstrijd voor de deur thuis tegen Graftdijk om 14.00 uur. Eindelijk weer een wedstrijd om het eggie!

  Onze supporters zijn dan weer van harte welkom, maar houd s.v.p. wel allemaal rekening met de Corona-regels. Deze verantwoordelijkheid hebben we naar elkaar en ook naar JSV! Alvast bedankt voor je medewerking!
  MvD