• Oefenzege voor O15-2

    Voor veel teams is de voorjaarscompetitie al gestart, voor JO15-2 nog niet. Aangezien de eerste wedstrijd door vorst geen doorgang kon vinden en de volgende pas in maart gepland staat is het zaak om tussentijds speelritme op te doen. JSV vond SC Everstein O15-1 (Everdingen-Hagestein) bereid om een oefenwedstrijd te spelen. De blessureperikelen bij JSV lijken over te zijn; zelfs Mourchid kon vandaag weer de kicksen onderbinden.

    Onder bijna voorjaarsomstandigheden, wel fris maar met een flauw zonnetje, trapten beide teams onder aan de Lekdijk in Everdingen af. In de eerste helft was Everstein het betere team op het veld. Het was wat fanatieker en combineerde er leuk op los. Veel grote kansen leverde dit overigens niet op al moest keeper Dion eenmaal met de voeten redding brengen om een voorsprong van Everstein te voorkomen. Er kwamen nog wat halve kansen voor de thuisploeg maar vooral voorin was men niet daadkrachtig genoeg. Pas aan het einde van de eerste helft wist JSV gevaarlijk te worden. Een schot van de ingevallen Kai ging, via de handen van de keeper, tegen de paal en stuiterde het veld weer in. De teams gingen derhalve met 0-0 de rust in.

    Na rust, waarin de coach ongetwijfeld wat recht moet hebben gezet, was een beter JSV te zien. Zonder echt goed te voetballen werd het initiatief in de wedstrijd overgenomen. De eerste grote kansen gingen, soms miraculeus, niet het doel in maar waar Kai in de eerste helft al dichtbij het openingsdoelpunt was, deed hij dit in de tweede helft nog beter. Na een goede combinatie poeierde hij de bal snoeihard in de linker kruising, 0-1. JSV speelde nu beter dan voor rust al was het bij vlagen slordig in de passing. Enkele minuten na de 0-1, werd het 0-2. Na weer een goede combinatie was het nu Milan die de bal in het doel schoof. Meer gescoord werd er in de wedstrijd niet meer. JSV wist de 0-3 niet te maken (Jeremy zal nu nog niet weten hoe hij die ene bal niet het doel wist in te krijgen) en ook Everstein was nog een keer gevaarlijk. Met een uiterste krachtinspanning wist Niels, met de tong op de schoenen daar hij zijn eerste wedstrijd in maanden speelde, met een sliding te voorkomen dat de spanning in de wedstrijd zou terugkomen.

    Een nuttige oefenwedstrijd voor JSV waarin de grootste les was dat je elke wedstrijd vanaf minuut 1 goed moet beginnen; met de juiste instelling en werklust.