• Onderuit tegen de aanstaande kampioen!

  Voor de derde keer dit seizoen stond een wedstrijd tegen DVSU vrouwen 1 op het programma. De eerste wedstrijd werd uit kansloos met 4-1 verloren, de bekerwedstrijd was dikke winst met 5-1 dus het kon alle kanten op!

  De afgelopen 3 weken stonden al in het teken van deze wedstrijd en de sfeer was ’s morgens prima. Dit zijn de wedstrijden die iedereen graag speelt en die je eigenlijk het liefst wekelijks wilt spelen.

  De voltallige lappenmand was er ook bij!
  Het aanvalstrio Roxanne, Iris, Chantal en centrale verdedigster Francine die alle vier met vervelende blessures kampen was het spannend op de bank samen met de wissels. De conclusie was dan ook: het is spannender om langs de lijn te moeten staan, dan in het veld.

  Al hadden de meiden in het veld de eerste minuten toch wel te kampen met te veel spanning! Ballen sprongen van voeten af, passes waren te kort en veel ballen werden simpel ingeleverd. Binnen no time stond DVSU daarmee op 0-1.

  Vervolgens viel de spanning eraf en bleef heel veel gevaar vanuit DVSU richting het doel van JSV daarna uit. Beide partijen voetbalde veelal op het middenveld en aan beide kanten ontstonden daardoor weinig kansen. Lynn en Amber jaagde voorin alle ballen af en sleurde zich voort. Alleen de linies konden niet snel genoeg aansluiten, waardoor veel werk van beide voorin vaak net voor niets was.

  Na 30 minuten volgde daarom de eerste wissel bij JSV en doordat het spel stil lag konden een aantal duidelijke instructies krijgen over de aansluiting.

  Vijf minuten later zorgde dat voor de 1-1 vanaf de voet van Romaissa! Amber legde zoals vooraf besproken de bal panklaar en met een schot van buiten de 16 had Romaissa haar goal te pakken en nog veel belangrijker de gelijkmaker. Vervolgens was het bijna 2-1 voor JSV door een blundertje van de keepster, die zichzelf vervolgens wel net op tijd kon corrigeren.

  Afijn, 1-1 was een logische ruststand.

  Na de rust bleef het spelbeeld enigszins hetzelfde. Beide ploegen verzetten heel veel werk maar kwamen telkens niet verder dan de 16 meter. De wedstrijd bestond dan ook niet uit heel veel kansen maar wel uit heel veel spanning. Tenslotte wilde beide ploegen hetzelfde NIET VERLIEZEN en JSV wist we moeten winnen maar ook 90 minuten lang geconcentreerd blijven anders zal je geklopt worden op de vlijm scherpen counters van DVSU.
  Beide ploegen bleven wel netjes opbouwen en tikken alsmede sportief en vriendelijk naar elkaar. Dus onderling was het een volmaakte wedstrijd.

  Helaas ging het in de 80ste minuut mis. De rechtsback van JSV kreeg onbedoeld een flinke trap en DVSU deed waar ze enorm goed in zijn, een prima counter inzetten over de linkerkant. En dat werd dan ook de 2-1, waarbij keepster en speelster in botsing met elkaar raakte. De keepster moest er uiteindelijk dan ook vanaf en Joyce trok de handschoenen aan. JSV probeerde nog wel aan te dringen en werd nog even gevaarlijk met Amber. Maar daar bleef het vervolgens bij. Eindstand 1-2.

  Over het hele seizoen heen is DVSU de betere ploeg gebleken en gaan zij als het goed is dit niet meer uit handen geven en kun je niet anders dan concluderen dat zij uiteindelijk de terechte kampioen zijn!

  En dat de meiden van JSV waarvan 80% eigenlijk nog in de jeugd hoort te voetballen, alsnog een prima seizoen speelt en zich moet gaan focussen op de tweede plek op de ranglijst. In ieder geval zullen de meiden sowieso de derde helft hebben gewonnen. Ook deze week sloten zij de kantine weer af en ging daarna een elftal de sushi tent op stelten zetten.

  Volgende week komt Benschop de nummer 4 op bezoek en met een graatje of 18 op de thermometer moet dat wel een leuke wedstrijd gaan worden. Dus op naar volgende week!