• Onnodig verlies Zaterdag 1


    Net zoals in de eerste wedstrijd van het seizoen leed zaterdag 1 een nederlaag waarbij je jezelf afvraagt “wat gebeurt er als de gekregen kansen in een paar doelpunten kunnen worden omgezet”.
    Ook nu, in de uitwedstrijd bij FC Almere, was de ploeg qua voetbal een groot gedeelte van de wedstrijd zeker niet de mindere. Coach Jan Gaasbeek moest de ploeg op twee plaatsen aanpassen i.v.m. de afwezigheid van Daan van de Valk(studie) en Timo Arnold Bik (blessure), Hun vervangers waren Jeroen Giesen en Jeroen Bliemer. Het eerste half uur kreeg de ploeg zeker wat kansjes. Een voortdurend gevaar was de lange spits van FC Almere die na een half uur een uitstekende kans kreeg maar doelman Martijn Scholman stond zijn mannetje. Vijf minuten later was het wel 1-0 voor de thuisploeg toen de situatie achterin niet goed werd beoordeeld en de inzet doel trof. Vlak voor rust leek de 1-1 er in te zitten maar de kans voor Jeroen Bliemer, nadat hij een verdediger en de keeper had omspeeld, kon nog net door de verdediging tot corner worden verwerkt.
    Kort na het begin van de tweede helft werd Jeroen Giesen vervangen door Sven Banfi. In de 62e minuut kwam de 2-0 tot stand nadat een voorzet en de daaropvolgende inzet door Martijn niet meer kon worden gestopt. Kansen kreeg JSV nog wel. Wat als de scheids voordeel had gegeven en niet(laat) alsnog voor de overtreding floot? Vrije doorgang was er geweest richting doel. Wat als Anouar el Hasani wel zijn kans had omgezet in een goal? Maar “als “bestaat niet en een 2-0 negatieve score stond vast.
    Gehoopt mag worden dat kansen beter benut gaan worden. Een moeilijke taak voor de coaches en de factor geluk moet ook eens meezitten. Wellicht gebeurt dit a.s. zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. Een nieuwe mogelijkheid om de punten in huis te houden.