• Op karakter

  Voor de wedstrijd werd duidelijk waarom dit team echt een team is! Op de vraag wie gaat er vandaag op doel, waren er meerdere gegadigden (zelfs mensen die niet eens weten wat keepershandschoenen überhaupt zijn). Romaissa zou starten op doel maar tijdens de warming-up voelde Joyce zich niet helemaal lekker en besloot zij de handschoenen over te nemen!

  Van tevoren had Chantal al aangekondigd: ‘we hebben altijd moeite met Ody maar we winnen ook altijd nipt. Kortom wees scherp maar geen paniek!’

  Vanaf de start werd er van beide kanten goed gevoetbald. Ody was lekker dynamisch en ook JSV kennen we zo.

  Helaas was het wel Ody die met 0-1 voor kwam. Een iets wat knullige goal maar ook die tellen!

  Vanaf dat moment ging JSV vol in de aanval en kon die 1-1 dan ook niet uitblijven. En wie anders dan Messi scoorde die goal?!

  Helaas werd het kort voor rust (welgeteld 1 minuut) 1-2 voor Ody.

  Het was muisstil in de kleedkamer waarna Chantal zich genoodzaakt voelde om de meest gehate club binnen deze groep, te gebruiken ter illustratie. Luister meiden de wedstrijd is pas afgelopen bij het laatste fluitsignaal. Feyenoord komt regelmatig achter en in de laatste minuut buigen ze dit om. Wil je kampioen worden dan moet je daarin blijven geloven.

  De tweede helft ging van start en de 2-2 viel vanuit een heerlijke vrije trap van Julia (veld)! Dit moet zeker haar mooiste goal ooit zijn geweest.

  Helaas was daar de schrik. Joyce kwam in botsing en der enkel ging de verkeerde kant op. Het was direct duidelijk ‘dat is mis.’ Julia (veld) pakte de handschoenen op (onder toejuichen van een vriendin die jaren heeft gekeept) en in het veld moesten er omzetting worden gedaan. Helaas viel kort daarna de 2-3. Goed keepers werk van Julia (veld) maar knap afgemaakt van Ody.

  De koppies gingen heel even naar beneden. Maar ondertussen was er ook dat ene zinnetje ‘het komt wel goed.’

  En goed dat kwam het! Lotte ging op karakter een solo aan en scoorde van 18 meter met een droge streep onder in de hoek, de 3-3. De bal werd snel uit de goal gevist en op de middenstip gelegd. Een duidelijke boodschap van de aanvoerster: we gaan voor die winst! En die winst, die kwam er! Lisa die van lang blessureleed terug is, wilde nog wel even losgaan in de spits (de laatste paar minuten). Nog nooit daar gestaan maar ze dacht dat ze dat wel kon. En of ze dat kon. Na briljant werk van het middenveld en uiteraard Sarinah kreeg ze de bal en met een heerlijke voetbeweging en droge knal zorgde zij voor de 4-3.

  Dansen en springen was het in de dug-out tussen Sam, Driekus, Chantal en onze vaste supporters Kaya en Joel. Ook de ouders aan de overkant deden gezamenlijk een vreugdedansje.

  Twee minuten en een spannende aanval van Ody later, was het eindsignaal: op karakter 3 punten! Met de doelpuntenmakers: Sarinah, Julia (veld), Lotte en Lisa.

  Moet je een speelster van de wedstrijd opnoemen dan kun je alle namen opnoemen. Romaissa die een Matthijs de Light achtige sliding maakte in de laatste minuut. Luna en Joelle die overal tijdig bij waren de gehele wedstrijd. Julia en Dani die perfect opbouwde. Amber, Lotte en Lina die voor iedere meter gestreden hebben. Manouk en Sarinah die altijd in de aanval en verdediging te vinden waren. Sam die een marathon heeft gelopen, Joyce die het goed deed op goal en Lisa die de winnende goal maakte. Het was een teamprestatie op zich!

  Op naar volgende week!