• Op naar de competitie

  Voorafgaand aan de bekerreeks gingen we er vanuit twee van de drie wedstrijden te verliezen in verband met een flinke conditionele achterstand en de corona kilo’s. Dit zou betekenen dat we vandaag dan zouden moeten winnen. Uiteindelijk werd het geen winstpartij maar de conditie en het veldspel is wel verbeterd ten opzichten van de afgelopen weken.

  Deze week kregen we ondersteuning van drie meiden uit de MO19 i.v.m. de afwezigheid van Francine, Iris 1, Iris 2 en Chantal.

  Met een leuke groep meiden onder leiding van de aanvoerster Julia 1 ging de wedstrijd van start en van beide kanten werd er hard gewerkt maar waren er weinig kansen.

  Een groot verschil deze week ten opzichten van vorige week was de terugkeer van Romaissa. Inmiddels een van de belangrijkste schakels in dit team gebleken, ook al wilt ze dat liever niet weten want daar wordt ze verlegen van. Helaas moest zij na 30 minuten het veld verlaten omdat zij met haar hoofd keihard tegen de tegenstander aanbotste. Ze wilde niet van het veld en was enigszins teleurgesteld maar volgende week is belangrijker dan deze week dus het moest dan maar.

  Achterin speelde Amber, Dani en Julia 2 een geweldige partij. Helaas was het in de linies daarvoor te vaak te apathisch. Van de bal afjagen was geen sprake, er werd achterover geleund in plaats van naar voren uitverdedigd en er werd pas gelopen op het moment dat de bal al gespeeld was. Lynn daarin tegen viel enorm op daar haar drive en werklust. Een goed voorbeeld voor een groot deel van het team om dit vanaf volgende week over te gaan nemen. Want de wandelvierdaagse zal vanaf volgende week toch echt wel voorbij moeten zijn. Eerst hard werken en dan pas gaan sierpaarden.

  De eerste 45 minuten waren van beide kanten eigenlijk niet heel spannend. De tegenstander kwam onnodig op 0-1 voorsprong en kort voor rust was het bijna 1-1 door Lisa. Maar ze kwam net niet helemaal uit helaas. Anders had ze haar debuut bij de dames meteen bekroont met een doelpunt.

  De tweede helft ging Joelle ervoor en was bij iedere duel te vinden, terwijl de dames eromheen er dan gezellig bij stonden te kijken. Alleen het stilstaande applaus ontbrak nog. Marit had een ongelukkige eerste 35 minuten maar na de verplaatsing naar de backpositie speelde zij fantastisch. Geen duel verloren, rustig aan de bal, opbouwend en ook nog eens de volle 90 minuten gemaakt. Dat geeft de burger moed!

  Inmiddels kunnen we zeggen: uiteraard keepte Julia een goeie partij en was andere Julia continue de tegenstander net op tijd af, omdat haar voetje er nog tussen gezet werd. En daaromheen vlogen Rox en Amber het veld over. En uiteindelijk is gebleken dat Lynn de meeste meters heeft gemaakt en daarmee ook de vrouw van de wedstrijd genoemd mag worden.

  In de tweede helft kwam de tegenstander opnieuw onnodig aan een doelpunt. Een momentje van niet ingrijpen en elkaar gaan staan aankijken en de 0-2 was een feit.

  Waar JSV vorig seizoen alles won op druk zetten bij de tegenstander en de kracht van de voorste linies is daar de afgelopen weken te weinig van terug te zien. En daarom werd er een omzetting gedaan in de 75ste minuut. Amber werd de spitst ingestuurd, Rox ging naar links buiten, Joelle daarachter en Sarinah ging linksback spelen. En toeval of niet binnen 5 minuten stonden we ineens viermaal voor het doel van de tegenstander. Er was ineens druk van achter naar voren en de bal werd op de helft van de tegenstander onderschept. Ja en dan is het toch allemaal een stukje makkelijker want dan hoef je vele malen minder te lopen.

  Kortom Amber kan tegen haar moeder zeggen dat ze herres heeft geschopt. Alleen moet Amber nog wel leren dat ze niet bij iedere bal moet roepen Rox ga zelf, ik wil hem niet.

  Conclusie na 3 weken:
  Vanuit de achterste linie moet harder naar voren geduwd worden, het middenveld moet slim gaan afjagen en voorin moeten ze alle drie even actief en werklustig gaan worden. Dan komt het ook dit seizoen allemaal best goed. Conditioneel was het gisteren al stukken beter en ook dat zal mee gaan helpen in het toepassen van de kwaliteiten en krachten van vorig seizoen. Want ben je conditioneel niet in orde, dan ga je te veel wandelen en te weinig vooruit verdedigen. En opbouwen al helemaal niet want niemand wil dan die bal hebben.

  Op naar volgende week, dan begint de competitie. En deze week ontvangen we tijdens de training nieuwe meiden dus dat is ook een mooie bijkomstigheid. Want aan de gezelligheid ontbreekt het allemaal niet want lachen kunnen we prima maar verliezen daar zijn we toch allemaal niet zo goed in dus een beetje verse krachten erbij is best fijn te noemen.

  En ook deze weken bedanken we de drie meiden van de MO19 die ons wilde ondersteunen. Voor alle 3 geldt dat zij met gemak het niveau van de dames aankunnen en een waardevolle toevoeging waren!