• Op naar de halve finale beker !

  Onze beker tour begon afgelopen januari 2023 pas echt.

  Alhoewel de eerste bekerwedstrijd in de voorrondes (en daarmee ook onze eerste wedstrijd van het seizoen) tegen Ody was ook een pittige.

  Hoe dan ook in januari 2023 kwam HDS op bezoek. De nummer 1 van de vierde klasse - groep 10. Zij stonden zonder verliespunten - 8 wedstrijden winst op rij - met 24 punten bovenaan.

  Met windkracht 5 moesten we toen aan de slag. We gaven weinig weg achterin en de kansen waren voor ons. Na 30 minuten was het Lotte met de 1-0. Het bleef spannend tot de 80ste minuut toen Chantal de 2-0 mocht maken.

  Vervolgens duurde het even voordat duidelijk werd tegen wie we zouden loten. En opeens stond daar Hoogland vr1 zondag op het programma.

  Hoogland uiteraard ook uitkomend in de vierde klasse en ook eerste in hun poule, zou dan de volgende zware horde mogen worden.

  En zwaar werd het al vooraf. Iedereen had vrij geregeld op zondag 19 februari 2023 want ja we moesten plots op een zondag spelen maar uiteindelijk werd het met veel gekronkel een donderdagavond wedstrijd.

  We zijn Danny van wedstrijdzaken dankbaar dat hij hier zoveel tijd en energie in heeft gestoken. Want dat wordt natuurlijk niet altijd zichtbaar voor iedereen.

  Afijn om 19:45 uur was de aftrap. En daar werd de ploeg verrast. Dit was even een ander niveau dan de weken daarvoor en er was 2 weken niet gespeeld.

  Er werd balverlies geleden, aan de buitenkant gedekt en niet adequaat ingegrepen en daarmee 0-1. Niemand raakte er overigens van in paniek en vanaf dat moment werd er een tandje bij geschakeld. Met zoals de afgesproken druk naar voren.

  Eerst nog wat buitenspelgoals maar in de 30ste minuut was het alsnog raak 1-1. Wie het doelpunt heeft gemaakt zijn we nog niet over uit want 3 meiden van jsv worpen zich op de bal. Het moment waarop duidelijk werd dat het team echt voor de beker wilt gaan.

  In de tweede helft was zichtbaar hoe belangrijk een speelster zoals Romaissa kan zijn voor je middenveld. De stofzuiger was aan. En Lotte gooide daar nog een schepje bovenop met slidings op het juiste moment. Voorin waren Manouk en Sarinah uiteraard continu gevaarlijk en Elena heeft monster kracht werk gedaan.

  Achterin werd er weinig weg gegeven. Luna, Dani, Julia (zaalvoetbal), Sam en Joelle hadden het onder controle en zo niet dan vloog Amber in. Laatst genoemde is over het hele veld te vinden geweest.

  Inge heeft haar vervolgens vervangen en helaas haar laatste minuten voor jsv gespeeld. Inge heeft een super mooie baan gekregen in leiden en daar een huis gekocht. De eerste maand heeft zij tussen leiden en Nieuwegein gereisd om met ons mee te doen maar dat was onhoudbaar. We danken haar voor de afgelopen maanden!

  In de laatste seconden werd het nog spannend toen hoogland op een hele mooie plek een vrije trap kreeg maar die ging over het doel. En net daarvoor had Julia (keepster) nog een scherpe bal eruit gehouden waarmee het na 90 minuten 2-1 stond en we een ronde verder zijn.

  Op de bank werd er gejuicht door Kaya, Joyce, Zoe en Lisa. En voor Lisa is het sowieso feest want die mag beginnen met hardlopen en zal binnen enkele weken terugkeren. Goed en fijn nieuws dus!

  Na afloop kon er niet al te lang gefeest worden want de volgende dag gingen de wekkers vroeg. Maar dat maakte de blijdschap er niet minder om.

  Tot slot: dank aan alle supporters en hun positieve coaching!