• Op naar de kampioenswedstrijd!

  De opdracht van vandaag was ‘simpel’
  Drie punten pakken om volgende week de kampioenswedstrijd te kunnen spelen.

  Er was dan ook wel sprake van wat spanning. Tijdens de wedstrijdbespreking volgde er twee instructies met betrekking tot het aanvallen. De eerste werd tot in perfectie uitgevoerd. De tweede kwam niet uit de verf maar in de rust kwamen de meiden zelf al tot die conclusie en waren ze vastberaden dat anders te gaan doen.

  Van tevoren wisten we: de tegenstander heeft een goede keepster op doel staan (een bekende vanuit de zaal voor Lotte, Joyce en Chantal) en daarmee heeft FoCus slechts een tegendoelsaldo van 10. Dus makkelijk zou het niet worden. Scoren doe je niet zomaar tegen ze. Vraag maar aan onze directe concurrenten.

  Hoe dan ook binnen 15 minuten wel de 1-0 door Manouk op het scorebord. Daarna volgde vele aanvallen maar helaas ook twee afgekeurde goals.

  Zoals gezegd was de tweede helft wel even anders! Lotte zorgde voor de 2-0. Elena voor de 3-0. Zoë voor de 4-0’. Lotte voor de 5-0 (en daarmee hebben we een trendbreuk t.o.v. de afgelopen weken waarbij op het scorebord verschillende namen kwamen te staan. Niemand met 2 goals op 1 dag) en het slotakkoord was een kopbal van Julia. Voorafgaand aan de wedstrijd was de afspraak we zouden pas met zomervakantie gaan zodra Julia de komende weken nog eens met der kop zou scoren. Gelukkig gebeurde dit direct vandaag!

  Eindstand 6-0!

  Volgende week spelen we onze kampioenswedstrijd en hopelijk mogen we dan samen met de heren 10 en MO15-1 een mooi feestje vieren in de kantine want ook zij zijn bij winst kampioen!

  Op naar volgende week.