• Opdrachten voltooid

  Op donderdagavond kregen we het bericht dat Houten VR2 te weinig speelsters had om op zaterdag te kunnen aantreden, waardoor de wedstrijd helaas verplaatst is naar zaterdag 4 juni 2022.

  Om 20 uur gingen Lotte en Chantal aan de slag en binnen het uur hadden zij gelukkig een tegenstander gevonden uit een andere poule SC Everstein. Momenteel staan zij in de competitie gedeeld derde dus een mooie vervanger voor de wedstrijd tegen SV Houten. En zo kom je nog eens ergens! Dan besef je ineens dat Nederland ook nog hele mooie stukken weiland heeft.

  Afijn, om 11:00 uur waren 13 speelsters aanwezig en werd de opstelling doorgegeven. In de basis gingen van start: Amber, Dani, Joyce, Julia 1, Julia 2, Lotte, Lynn, Luna, Romaissa, Samantha en Sarinah. Zij kregen enkele opdrachten mee die vandaag uitgeprobeerd moesten gaan worden want daar zijn tenslotte vriendschappelijke wedstrijden de uitgelezen mogelijkheid voor.

  In het begin was iedereen vooral bezig met de opdrachten en even zoekende naar ‘hoe werkt dit precies?’ Daarbij kwam een flinke hagel- en plensbui, waardoor ballen soms wegglipte en SC Everstein daardoor de beginfase even in handen had. De eerste kans was dan ook voor hen. Ook zij probeerde voetballend alles op te lossen en waren vriendelijk naar elkaar en ons toe. Altijd fijn tijdens een vriendschappelijke wedstrijd.

  Na een minuut of 25 zorgde JSV voor twee grote kansen, die met veel kunst- en vliegwerk knap door SC Everstein uit het doel werden gehouden. Afgelopen week is getraind op corners en het resultaat daarvan werd meteen duidelijk bij een corner vanaf de voet van Lotte. Maar helaas net geen doelpunt! Ditzelfde gebeurde vanaf de voet van Sarinah. Maar ook dat werd dus geen doelpunt.

  Ondertussen was Inge erin gekomen voor Dani, die een bal dacht te kunnen aannemen met haar mond en was Joelle inmiddels gearriveerd die vol overgave de grensrechters vlag in haar hand nam. Ook dit kan Joelle fantastisch. Dus naast het nieuwe talent linksback, hebben we ook een vlaggetjesdag talent mogen ontdekken!

  Na 45 minuten gingen we de kleedkamer in en was de stand terecht gelijk (0-0). Al had het ook 1-1 of 2-2 kunnen zijn.

  In de rust kwam Chantal met verrassende omzettingen want ja indien je rugnummer 9 aantrekt en op het middenveld gaat lopen, dan klopt er iets niet. Dus Romaissa werd in de spits geplaatst. Joyce had dit de eerste helft uitstekend gedaan maar werd in de 40ste minuut wat vermoeid. En er komen de komende weken nog veel wedstrijden dus een beetje zuinig aan doen met elkaar is het advies.

  Met Romaissa in de spits, werden Lotte, Inge en Sarinah naar het middenveld geschoven, werd Amber in de voorste linie geplaatst en kreeg Julia 2 de opdracht om een beetje op de 6 positie te gaan lopen.

  Het eerste deel van de tweede helft had JSV volledig in handen. Er is geen speelster in het veld geweest die een cijfer lager dan een 7 (indien er een voetbaljury aanwezig was geweest) zou hebben gekregen. Iedereen deed de opgedragen taken prima en bij vlagen was het veldspel dynamisch genoeg om tevreden te mogen zijn! Al merkte je dat iedereen wel even moest wennen aan taken en opdrachten uitvoeren zoals ze zijn opgedragen. Want ja wat nou indien het fout gaat? Iets met de schuld aan de zijkant geven en een fout is altijd een collectief falen. Net zoals winst een collectieve verdienste is in de teamsport.

  Ondertussen was de zon doorgebroken maar dreigde de grijze wolken ook. En net zoals de hagel- en regenbuien in de lucht hingen, hing ook de 0-1 voor JSV in de lucht. Die goal kwam op naam van Lotte, die volgens Amber een drop shot deed. Wat Amber daarmee bedoelde? We hebben de afgelopen week op drop kicks geoefend. Maar sinds kort neemt Amber wel eens 1 biertje per maand dus Amber was even de draad kwijt tussen voetbaltermen en de drinkkaart. Desalniettemin zijn dit soort Amber uitspraken enorm fijn. Daar wordt namelijk iedereen blij en vrolijk van. Goed voor de sfeer! Ditzelfde geldt voor de koprollen die Amber briljant kan maken, indien zij door een duw of sliding onderuit gehaald wordt.

  Afijn, een kwartiertje later ging Amber er vandoor om nogmaals een goal te scoren die te maken had met datgene waar we de afgelopen week op hebben getraind. Lynn koos de positie zoals besproken en scoorde daarmee een fijne goal! Lynn is pas net terug en de scoringsmachine is terug geopend. Net zoals twee seizoenen geleden. Vorige week een prachtige goal en vandaag een echte aanvallers doelpunt.

  Vervolgens dachten we de 0-3 te maken maar het uitmuntende schot van Sarinah klapte op de lat. Daarna dacht Chantal tactisch te zijn om Sarinah even te laten uitrusten na al het harde werken op het middenveld en haar even voorin te zetten. Maar i.p.v. dat ze even kon uitrusten moest zij nog harder werken.

  In de slotfase was er nog een sublieme redding van keepster Julia 1 en daarmee was de eindstand 0-2.

  Vervolgens snelde iedereen zich naar huis voor een warm bad en werd de voetbalkleding verruilt voor een casual stijl voor de BBQ op de club. Daar sloten Rox en Lisa die vanwege werk niet bij de wedstrijd konden zijn ook aan. Ditzelfde geldt voor de nog op krukken lopende Iris. Overal een feestje van maken, kan je aan dit team wel over laten dus ook bij de BBQ heeft iedereen geweten dat de dames aanwezig waren. De flessen spa blauw waren niet aan te slepen! Dus neem vooral volgende week je eigen flesje water mee naar de kantine want de spa blauw is uitverkocht!