• Pasen valt een week te vroeg

  Pasen is net een week te vroeg gevallen voor JSV. Waar de teams in evenwicht waren, gaf JSV Saestum echter drie paaseieren cadeau. Na een ruststand van 1-0, werd het uiteindelijk 3-0 in een niet bepaald hoogstaande en boeiende wedstrijd.

  De twee minst presterende teams van de competitie moesten het in Zeist tegen elkaar opnemen. De dag begon met een tegenvaller; de dertien beschikbare spelers bleken er uiteindelijk maar elf te zijn. Dat Niels niet zou kunnen spelen was vooraf al bekend, maar daar kwam een zieke Christiaan op het laatste moment ook nog bij. Kortom, niet voor de eerste keer dit seizoen geen reservespelers.

  De eerste kans was voor JSV waar Mo een voorzet van rechts, die vrijwel door iedereen gemist werd, tot dwarrelbal promoveerde die naast de kruising ging. Na 10 minuten spelen ging de bal op de strafschopstip maar dan wel voor Saestum. Een felle flying tackle op de bal door Brian binnen de zestien, werd door de scheidsrechter als gevaarlijk spel beoordeeld. Rogier dook nog wel de goede hoek in maar kon niet voorkomen dat de 1-0 viel.

  JSV ontwikkelde daarna een licht veldoverwicht op een niet al te beste tegenstander (daarom staan beide team ook onderaan de ranglijst), maar de kansjes die het ontwikkelde, werden in de eindfase juist weer teniet gedaan omdat de verkeerde keuzes gemaakt werden. Naar binnen draaien als naar buiten toe juist meer voor de hand lag, balletjes te zacht of te ver van een medespeler af etc..

  Ook de scheidsrechter viel niet mee; de man gaf bij elke overtreding, hoe licht dan ook, tekst en uitleg alsof hij het hele Paasverhaal nu al wilde vertellen.

  Het grootste manko vandaag was echter dat hoewel er wel veel inzet was en er hard gewerkt werd de nauwkeurigheid in het spel ver te zoeken was. Ballen bleven maar van de voeten van spelers afspringen. Als je maar elf spelers hebt en er ook nog eens een aantal hun dag niet hebben dan wordt het gewoon geen makkie.

  Na rust probeerde JSV toch op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Robin kreeg een hele grote kans hiervoor toen hij alleen voor de keeper kwam te staan, maar hij schoot recht tegen de goalie op. Vrijwel gelijk daarna mocht Saestum het tweede paasei oprapen. Een terugspeelbal van Brian op Rogier werd door de laatste niet bepaald goed geraakt en recht in de voeten van een tegenstander geschoven. De verdediging wist in eerste instantie nog wel in te grijpen maar uiteindelijk werd de bal vanaf de rand zestien in de hoek van de goal geschoven, 2-0. Zowel in de eerste als tweede helft een tegengoal in de beginfase krijgen is niet bepaald lekker.

  Tim kreeg de kans om de achterstand te verkleinen toen hij alleen op de keeper mocht afgaan. Hij wilde deze omspelen, waar hij gemakkelijk had kunnen afdrukken, maar de keeper kon alsnog ingrijpen. Tim zit niet in de beste fase van het seizoen, de speler van voor de winterstop hopen we in 2019 toch echt snel weer terug te zien. Het dichtst bij een tegentreffer was Robin die na een vrije trap van Talha tegen de paal schoot. Als het dan al niet meezit....

  Tsja, missen we dus nog één paasei, oftewel de 3-0. Maakte Brian vorige week nog een curieus doelpunt voor JSV, dat deed hij dit keer weer zij het in eigen doel. Met een ietwat kamikaze-achtige beweging wilde hij de bal uit de doelmond wegwerken. Deze viel uiteraard weer naar beneden zij het op de verkeerde plek en aangezien Rogier al naar de andere hoek op weg was, kon deze ongehinderd binnen stuiteren.

  Saestum-JSV was een wat lome zomeravondachtige wedstrijd die eigenlijk in een gelijkspel had moeten eindigen. Helaas was JSV vandaag onderbemand en teveel spelers hadden hun dag niet. Dat het vervolgens door eigen fouten ook nog de goals aanreikt aan de tegenstander maakt het er niet beter op. Maar goed: streep er onder en door naar de volgende wedstrijd.