• Pijnlijke nederlaag zaterdag 1

    Jammer genoeg is zaterdag 1 er niet in geslaagd de positieve lijn vast te houden. Er werd een (geflatteerde ??) nederlaag geleden met 1-4. Het spel was beduidend minder dan de afgelopen periode. Natuurlijk was de afwezigheid van Barry Zwezerijnen (ziek) en Martijn Kroneman (werk) een aderlating doch ik zou de invallers Daan van de Valk en Bjorn van de Horst te kort doen om de nederlaag hieraan toe te schrijven.
    De ploeg kon in het begin niet die druk zetten en het initiatief naar zich toe trekken zoals de afgelopen weken het team wel kon. Sterker nog, de achterstand kwam al naar 8 minuten. Een corner ging over de verdediger bij de eerste paal heen en keeper Mark van Ingen kon de bal ook niet meer keren. 0-1. Onze ploeg kreeg ook wel kansjes o.a. via Jeroen Scholman (bal strand in de 16 meter) en een inzet waar wellicht een handsbal aan vooraf ging. De scheidsrechter oordeelde anders en er bleef alleen een corner over. Ruststand 0-1.
    Direct na rust moest Timo Arnold Bik vervangen worden door Dominique Drost. De ploeg probeerde de bakens te verzetten doch kreeg weinig kansen. Met een tweede wissel bracht de coach nog meer aanvallende impuls (Duco van Bulken) doch de goal viel direct hierop aan de andere kant. Via de rechtervleugel werd een goede aanval afgerond (0-2) en de ploeg leek af geserveerd. Het rumoer zat echter in het laatste kwartier. Een voorzet van Anouar el Hasani werd door een speler van Benschop in eigen doel verwerkt (1-2) en meerdere kansen o.a. via Jeroen Bliemer en Bjorn van de Horst deden de hoop op de gelijkmaker groeien. Benschop zat in de verdrukking maar wat zo vaak gebeurt gebeurde nu ook. Met een tweetal counters in de laatste minuten trok Benschop de winst naar zich toe (1-4).
    De winterstop doet nu zijn intrede en het competitievervolg is 19 januari a.s. met een uitwedstrijd bij Loosdrecht SV.
    Ik wens alle lezers hele fijne kerstdagen , een goede jaarwisseling en ik hoop elkaar weer in een goede gezondheid te zien wellicht al op de Nieuwjaarsreceptie 6 januari a.s.