• Prima overwinning

  Zonder toeschouwers uit naar SV Brederodes.

  De meiden die afgelopen week 2x hebben getraind waren al zeker van een basisplaats. De overige posities werden verdeeld over de rest van de meiden en ook deze week gingen we met 18 op pad!

  De 11 die mochten starten:
  Elena, Lina, Iris, Demi, Julia 2, Lotte, Sarinah (allen 2x getraind), Joelle, Samantha, Luna en Roxanne.
  In verband met een rugblessure moest Julia 1 uit voorzorg afhaken en nam Roxanne de taak op zich om de eerste helft te keepen.

  De meiden ging goed van start en de eerste corners waren al snel een feit. Maar het was allemaal net niet hard genoeg, waardoor de keepster van Brederodes de ballen eruit kon houden.

  JSV hield het achterin goed gesloten, waardoor Brederodes bijna niet bij het doel van JSV kwam, waardoor de 0-1 sneller in de lucht bleef hangen dan de 1-0. In de 29ste minuut was het raak. Het was een drukte van je welste in de 16 meter en daar profiteerde Joelle van. Zij bleef doorduwen en schoof vervolgens hard de bal onderin de hoek. Een lekker doelpunt en op wilskracht verkregen!

  Dat was ook direct het moment voor de eerste wissel want Iris mocht van haar fysio max. 30 minuten spelen, waarna Lynn het veld in kwam.

  JSV wilde doordrukken naar de 0-2 en legde veel energie in het spel maar tot de rust bleef het 0-1. Zonder al te veel gevaar van Brederodes want Roxanne heeft maar twee ballen op doel gehad.

  In de rust moesten Elena en Joelle vertrekken i.v.m. stage/werk en werd er gewisseld. Romaissa kwam erin voor Joelle en Lisa voor Elena. Ook Samantha kwam naar de zijlijn en haar positie werd overgenomen door Dani. En Joyce nam de positie van Roxanne in het doel over.

  Beide kanten moesten er even inkomen na de rust. Maar duidelijk was dat JSV op zoek ging naar de 0-2. Die kwam er in de 56ste minuut. Roxanne was er net ingekomen voor Luna (die ook deze week wederom fantastisch op de positie van rechtsback speelde!) en Sarinah stuurde haar direct weg. Eerste balcontact voor Roxanne was een mooi lobje en daarmee een gouden wissel voor de 0-2.

  Kort daarna dacht Roxanne er wederom vandoor te kunnen gaan op aangeven van Chantal voor de 0-3 maar de grensrechter had even niet door dat er van Brederodes toch nog echt iemand aan de rechterkant stond en Roxanne achter Chantal vandaan kwam dus dat het niet helemaal goed ging.

  Maar niet heel veel later deed JSV het nog een keer en stuurde Roxanne, Sarinah ervandoor. Die dribbelde op de keepster af en binnenkantje voet schoof zij de bal in de rechterhoek.

  Een paar minuten later was het wederom raak met 1 keer raken van achteruit de bal richting Sarinah, die met een mooie beweging de tegenstander het bos in stuurde en snoeihard voorgaf, waarna Roxanne er hard tegenaan liep en 0-4 een feit was.

  In de 80ste minuut volgde de laatste wissel: Inge kwam erin voor Demi om zo haar opbouw minuten te kunnen maken.

  JSV wilde door op zoek naar meer doelpunten maar het was Brederodes die bijna de 1-4 maakte. Maar een schitterende redding van Joyce voorkwam dat! En dat is altijd fijn: de nul houden.

  Het slotakkoord was vervolgens voor JSV. De scheidsrechter gaf aan dat de wedstrijd nog 2 minuten duurde, waarna JSV doldwaas de bal bleef afjagen en Brederodes een fout maakte, die Rox vervolgens beheerst binnenschoof.

  Na 90 minuten, met en tegen een leuke en vriendelijke tegenstander, konden we met 3 punten en een 0-5 overwinning naar huis. Alleen ’s avonds kwam er een verrassing want op voetbal.nl stond geen 0-5 maar 0-4. Nou ja dat zal nog wel rechtgetrokken worden.

  We hebben in ieder geval een leuke middag gehad en zijn dankbaar dat de vader van Iris heeft willen vlaggen! Driekus aanwezig kon zijn, al was het zittend op een stoel. We ook herenigd zijn met Elvera. Julia 1 voor lekkere warme koffie en thee heeft gezorgd en iedereen fit en wel van het veld gestapt is. Al is het wel even wennen dat het wat kouder begint te worden.

  Volgende week krijgen we Houten vrouwen 2 op bezoek. Hopen dat Julia 1 dan helemaal fit terug kan keren.