• Sporting 70 maatje te groot

  Bekerwedstrijd tegen Sporting ‘70 in Utrecht verloren
  De 2e bekerwedstrijd van dit seizoen speelden we uit tegen Sporting ‘70. Bij een mooi weertje, een goede mogelijkheid om te testen hoe ver we zijn. En wat is dan een betere gelegenheid dan in een bekerwedstrijd tegen een 3e-klasser? Met een aantal licht geblesseerde spelers in de selectie was dit ook een ideaal moment voor andere spelers om zich te laten zien.

  De wedstrijd
  Na wat speldenprikken over en weer lag de bal al in de 6e minuut achter Pepijn. Na een actie in de 16 wist een speler van Sporting de bal tussen een aantal spelers door, in de hoek te schieten: 1-0. Maar even later was het alweer gelijk. Na een uitstekende pass van nieuweling Mo kwam Vali in de 11e minuut 1 op 1 tegenover de keeper van Sporting die kansloos was op de schuiver van Vali: 1-1. Er ontstond daarna een leuke en spannende wedstrijd tussen op dat moment redelijk gelijkwaardige ploegen die beide vanuit de controle probeerden aan te vallen. Dit leverde kansjes op aan beide kanten waarbij Sporting langzaamaan toch steeds meer het initiatief pakte.

  JSV speelde compact en geconcentreerd en de dreiging van een JSV counter was duidelijk aanwezig. Na 26 minuten leek Vali bij zo’n snelle uitbraak weer alleen op de goal af te gaan. Helaas stak de, over de hele wedstrijd gezien, goed leidende scheidsrechter hier een stokje voor wegens buitenspel. Het was echter wel op ’t randje en dit leidde tot enige discussie want wat als? Helaas telt dat telt niet in voetbal. Jammer genoeg leidde een snelle en goede aanval van Sporting twee minuten later over onze linkerkant wel tot een goal. Sporting combineerde door onze verdediging heen en Pepijn werd voor de 2e keer gepasseerd: 2-1. In de 39e minuut was er nog een gevaarlijke aanval van Sporting over onze rechterkant maar het schot ineens uit de lucht, ging hoog over. Rust.

  Na rust kwamen we sterker en heel geconcentreerd de kleedkamer uit en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Tot de 16e minuut na rust toen een bal over onze linkerkant kwam. Gavin werd met enig fortuin uitgespeeld en uit een onmogelijke hoek schoot de rechtsbuiten van Sporting de bal hard in het dak van het doel: 3-1. En helaas voor JSV, werd de achterstand nog groter. Want in de 27e minuut viel een indraaiende corner vanaf onze linkerkant op het hoofd van een Sporting speler die tegen de richting in onhoudbaar voor Pepijn in de hoek kopte en daarmee werd het 4-1. De wedstrijd was daarmee gespeeld en Sporting controleerde de wedstrijd. JSV wilde wel, maar kon geen vuist meer maken. In de 37e minuut mocht Pepijn zich nog een keer strekken op een schot en hij redde prima, en dat deed hij ook op het schot dat hij net voor tijd nog keerde maar de eindstand was al bepaald. Het bleef 4-1. De bekerwinst gaat dit jaar vast aan ons voorbij...

  Slotconclusie
  We hebben ons in Utrecht uitstekend laten zien en daarop kunnen we trots zijn. Sporting bleek gewoon nog een maatje te groot. Maar valt de 1-2 voor JSV, wat dan? Dat weten we nooit, maar we hebben gestreden voor elke meter en dat is uiteindelijk de basis van alles!
  Er waren momenten in de wedstrijd dat het verschil tussen de 3e en 4e-klasser qua niveau helemaal niet zo groot was. Het verschil kwam na 90 minuten echter wel tot uiting in de uitslag. Daaruit blijkt dat Sporting verdiend heeft gewonnen. En dan zie je ook meteen dat je met hard werken heel ver kan komen, maar dat snelheid aan de bal en slimheid ook gewoon heel belangrijk zijn. Een goede les om mee te nemen naar de competitie die over 2 weken begint. Want ook daar zullen we dit hard nodig hebben.

  En onze supporters? Ze waren er weer met heel veel, ze steunden ons als altijd door dik en dun en ze hielden zich deze keer ook nog goed aan de Corona regels! Klasse en bedankt daarvoor!

  MvD