• Strijdlustig IJFC troeft Zaterdag 1 af.

    Een met veel enthousiasme spelend IJFC is er in geslaagd om met name in de eerste helft een beter voetballend JSV met een nederlaag naar Nieuwegein te sturen. Coach Gaasbeek had weer gekozen voor Martijn Scholman als doelman en in de plaats van de afwezige Martijn Kroneman nam Sam Kolsteeg zijn positie in.
    Al in de tweede minuut lag de bal achter doelman Martijn Scholman. Een aanval van IJFC over links werd in het centrum in het doel gewerkt waar – volgens de waarneming van grensrechter Eric de Boer – een buitenspelsituatie aan voor af gegaan was. Na overleg met Eric de Boer besliste de scheidsrechter dat de goal van IJFC rechtmatig was en stond de 1-0 al op het bord. Een teleurstelling natuurlijk zo snel in de wedstrijd maar in de volgende 10 minuten was onze ploeg toch dicht bij de gelijkmaker en wellicht noch meer. Beide keren was Sam Kolsteeg de schutter doch zijn eerste poging ging rakelings voorlangs en zijn tweede kans belandde op de lat. Eerlijkheidshalve moet ook gezegd zijn dat een inzet van een IJFC-er door Anouar el Hassani nog van de doellijn gehaald moest worden. Kansen te over derhalve maar het bleef 1-0. In de soms (te) felle duels met af en toe een opstootje vielen er nog gele kaarten voor Anouar el Hasani en Luc Jansen Vennboer.
    Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft en na zes minuten kwam de 2-0 tot stand. Na een scrimmage voor het JSV-doel kwam de bal voor de voeten van een IJFC-er die met dit buitenkansje wel raad wist. 2-0. Hoe meer de wedstrijd vorderde verdween het voetbal uit onze ploeg met veel foutieve passes en balverlies. IJFC bleef strijdend en met veel enthousiasme spelen en eigenlijk kwam de ploeg niet echt meer in gevaar. Twee wissels nl. Sven Banfi en Bjorn van de Horst voor resp. Jeroen Bliemer en Sam Kolsteeg konden het tij niet doen keren. Ook Joey van Stroe kwam nog in het veld voor(geblesseerde) Mikula Ristic maar JSV kon te weinig uit richten om de bakens te verzetten.
    Jammer van dit resultaat maar laten we hopen dat volgende week (uit bij VVZ’49 in Soest) de winnende draad weer opgepakt gaat worden.