• Terechte overwinning zaterdag 1

  VERDIENDE EN TERECHTE OVERWINNING ZATERDAG 1
  Wat de afgelopen wedstrijden niet lukte (ondanks goed veldspel en volop kansen toch nederlagen tegen Loosdrecht en FC Almere) boekte de ploeg bij VVZ’49 in Soest een volkomen terechte overwinning met 1-4.
  Er moest weer een en ander gewijzigd worden in de basisopstelling want Sam Kolsteeg was afwezig en Bryan de Boer en Sven Banfi begonnen op de reservebank. Hun plekken werden ingenomen door Michiel van de Valk, Enzo Geene en Bjorn van de Horst.
  Eigenlijk was er gedurende de hele wedstrijd maar een ploeg die voetbalde en dat was JSV. Zo deden zich in het eerste half uur een aantal kansen voor waardoor de ploeg al lang en breed had moeten leiden. Langs het veld leek het er op dat JSV een strafschop verdiend had in de 27e minuut doch scheidsrechter Hans Luinge vond schijnbaar van niet en liet door spelen. Kansen werden – het moet worden gezegd – ook veel gered door de keeper van VVZ ‘49 die de gehele wedstrijd een prima partij keepte. Wat al in eerdere wedstrijden gebeurde was ook nu het geval. Als je zelf niet scoort gebeurd het aan de andere kant. Een verre bal vanuit achter richting 16-meter van JSV werd verkeerd beoordeeld en een speler van VVZ kon ongehinderd de 1-0 aantekenen. Geheel tegen de verhouding in. Dit werd ook de ruststand zodat de ploeg voluit aan de bak moest.
  Timo Arnold Bik was in de kleedkamer achter gebleven en Sven Banfi kwam de aanval versterken. Al in de 4e minuut werd de gelijkmaker gescoord. Een prima inzet van Martijn Kroneman werd door Sven Banfi afgerond. Ook nu was er maar een ploeg die voetbalde en dat was JSV, Alleen wanneer gaan de doelpunten vallen. Goed voetbal tot aan de 16- meter met diverse kansen maar het overwicht kon (nog) niet in goals worden omgezet. Anouar el Hasani had pech dat zijn schot via de keeper op de lat kwam. Kort erop kreeg de keeper van VVZ een bal niet onder controle en was Enzo Geene er als de kippen bij om dit kansje af te ronden 1-2. Direct er na had een verre bal van VVZ zo maar de gelijkmaker (tegen de verhouding in) hebben kunnen zijn. Martijn Scholman en de verdediging beoordeelde de situatie verkeerd . Twee inzetten konden worden gered en daarna door de verdediging worden opgeruimd. In de 88e minuut werd de wedstrijd definitief voor JSV beslist. Een prima voorzet van Martijn Kroneman werd wederom door Enzo Geene afgewerkt 1-3. Daan van de Valk werd nog gewisseld voor Joey van Stroe. In de begin van de blessuretijd werd het zelfs nog 1-4. Een strakke pass van Anouar el Hasani door het midden werd door Martijn Kroneman goed opgepakt en met een droge knal kwam de eindscore tot stand.
  Nogmaals, er was maar een ploeg die de overwinning verdiende en dat was JSV. Door de uitslagen staat de ploeg nu op plaats 10 en is er een gaatje geslagen met plaats 12 van 6 punten. Dus een zeer nuttige overwinning.
  A.s. zaterdag is er slechts een inhaalwedstrijd (Victoria – de Meern) en op 10 maart a.s. gaat de ploeg de uitwedstrijd spelen bij Roda ’46 in Leusden.