• Uit tegen Desto jo11-5

  Vandaag stond Desto jo11-5 op de planning. We mochten weer lekker vroeg uit de veren en om kwart voor 8 verzamelen bij Desto. Na onze voorbespreking mochten we naar het veld waar we aan de warming-up konden beginnen. Vandaag waren Yassin, Yanis en Luuk captains.

  We begonnen de wedstrijd met de spelers op de voor hen bekende posities. We spreken van tevoren altijd af wat de rollen en bijbehorende taken zijn. Zo zien we dat de verdedigers de ballen van de zijlijn inspelen en vaak nemen zij ook de hoekschoppen. Dit is zodat de aanvallers in hun rol van aanvallers kunnen blijven en aanspeelbaar zijn zodat we het spel altijd richting het doel van de tegenstander kunnen dwingen.

  We merkten bij deze tegenstanders al gauw dat wij de sterkere partij waren en in het eerste kwart stonden we al 0-5 voor. Dit betekende voor ons dat we wat meer risico’s konden nemen vanaf het tweede kwart. Helaas kwamen er daardoor iets minder mooie kansen die we af konden maken, maar zagen we wel mooie combinaties in het spel.

  Het derde kwart hebben we een aantal spelers op andere posities neergezet om wat uitdaging op te zoeken voor de spelers. Hierdoor scoorden we minder doelpunten, maar werd iedereen wel even op scherp gezet en moesten sommige spelers even wennen aan een andere positie. Dit doe je niet iedere wedstrijd, maar het is wel fijn om dit te doen als je ruim voor staat zodat sommige spelers ook in wedstrijdvorm andere posities kunnen uitproberen.

  Uiteindelijk hebben we deze wedstrijd met 0-11 gewonnen en hebben de jongens lekker kunnen voetballen tegen een sportieve tegenstander.

  Op naar volgende week! 💪🏽⚽️