• Uit wedstrijd tegen Only Friends G3G Amsterdam

  Uit wedstrijd tegen Only Friends G3G

  Vandaag speelde wij uit tegen Only Friends G3G op het mooie Friendship Sports Centre in Amsterdam. Only Friends G3G staat op de 3e plaats in onze competitie. Gewapend met een paraplu voor de regen die met bakken uit de hemel viel, was ik klaar voor het wedstrijd verslag.

  1e helft:

  Twee minuten voor half twaalf was de aftrap van de wedstrijd. We kregen gelijk balbezit en Dyego scoorde gelijk in de 1e minuut de 0 – 1. De motor, ( JSV Nieuwegein G1) kwam weer op gang en schakelde door naar de volgende versnelling. Er werd goed samen gespeeld, combinatie gemaakt en ze wisten elkaar blindelings te vinden met voorzetten. Daardoor scoorde wederom Dyego de 0 – 2 na 4 minuten gespeeld te hebben. Onze verdediger Saad heeft vandaag goed verdedigd. Het was leuk te zien hoe hij gegroeid is in een goede verdediger. Ook zijn passes kwamen goed aan bij het middenveld. De coaches van JSV Nieuwegein G1, Hans, Aart en Albert riepen tegen onze mannen dat ze het veld klein moesten houden en daar werd gehoor aangegeven, waardoor Dyego met een hattrick de 0 -3 scoorde. Maar dit was nog niet genoeg voor hem en scoorde wat later de 0 -4. Nu was het de beurt van onze “Ronaldo”, na met wat kunstjes spelers ontwijkt te hebben, scoorde Rody de 0 -5.

  Alles liep goed, iedereen deed zijn best, zo ook de hard werkende Ricardo die van voor naar achteren rent, vaak de bal onderschept van de tegenpartij en zich niet in de luren laat leggen, een echte Utrechter in hard en nieren, scoorde verdiend de 0 -6. Onze aanvoerder Martin, laat goed van zich horen, zet goed zijn mensen weg op hun posities, houd zijn verdediging strak en blinkt ook uit in de aanval. Vlak voor het einde van de 1e helft scoort Martin na een mooie ontwijk actie van hem de 0 -7. In de laatste minuut van de 1e helft scoorde Ricardo op de valreep nog de 0 – 8. En dat was dan ook de rust stand.

  Omdat het weer guur en koud was, mochten de spelers naar de kleedkamer toe die lekker verwarmd was. Even op adem komen met een glaasje limonade. Er was geen peptalk nodig, maar de coaches gaven de laatste instructies door aan onze spelers. De nummer 2 van onze competitie (Brederodes) had thuis gewonnen met 14 – 0. Dit was dus in onze rust bekend geworden. Het zou mooi zijn als wij dan ook een 6 tot 8 doelpunten in de 2e helft zouden maken. Ook werd er gespeculeerd om op 0-20 te spelen als een soort eerbetoon aan Ajax Amsterdam.

  2e helft:

  Na een frisse start van de 2e helft, werd na een mooie assist van Dyego, gescoord door Ricardo (Hattrick) 0-9. Iedereen deed wat hij moest doen en er waren steeds weer kansen om te scoren, maar de bal wou er niet meer in. De keeper van Only Friends G3G stond goed te keepen en hield veel schoten op het doel tegen. Als Only Friends niet zo’n goede keeper hadden gehad, dan hadden wij al in de 1e helft voor gestaan met 0-20. Er was in de rust afgesproken dat er meer combinaties gemaakt moesten worden voordat er op het doel geschoten werd. Dit werd meerdere malen nog door de coaches geroepen. Hierna ging het weer beter. Er werd meer gecombineerd en onze “Ronaldo” stond wat meer op de punt waardoor hij met wat Ronaldo trekjes de 0-10 in schoot.

  Er werd veel gewisseld, dus Tristan kon ook zijn kunstjes laten zien. Ook Tristan vind ik gegroeid. Het pass-en gaat beter en staat zijn mannetje in het veld, doet wat er van hem verwacht word. Op een gegeven moment krijgt hij de bal rechts voor, haalt uit en schiet tegen de paal, helaas schiet de bal de verkeerde kant uit vanaf de paal. Maar een mooi schot, de keeper van Only Friends kon er niet bij. Zo heeft iedere speler zijn kwaliteiten, zo ook Joost (Josje). Josje is veel sneller geworden. Hij wint vaker het duel ! Van keeper tot spits, het hele team is gegroeid tot een top team.

  Het hard werken werd steeds weer beloond, na een counter van Ricardo en een schitterend doelpunt kwamen we op 0-11, zijn 4e doelpunt van de wedstrijd. Only Friends G3G bleven spelen en gaven nog niet op. En als een duveltje uit een doosje scoorde onze Ronaldo, Rody met een Hattrick de 0-12. En als je denkt dat dit de wedstrijd was, had je Dyego weer met zijn 5e doelpunt van de wedstrijd 0-13. Met nog 4 minuten op de klok scoorde Dyego met zijn 2e Hattrick van de wedstrijd de 0-14. Na 4 minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Gewonnen met 0-14.

  Compliment aan de spelers en coaches, goed gedaan !

  p.s. de foto van Ronaldo is speciaal voor Rody !

  E.v.D.