• UItstekende overwinning JO17-1

  JSV Nieuwegein JO17-1 – PVCV JO17-1
  7-1
  Zaterdag 16-11-2019 stond de kraker uit de hoofdklasse E op het programma. Nummer 2 PVCV (tot vorige week koploper) kwam op bezoek en het beloofde een pittige middag te worden voor JSV JO17-1.

  JSV begon net als vorige week uitstekend aan de wedstrijd waarbij werd geprobeerd de tegenstander Niet in de wedstrijd te laten komen. Dit lukte aardig. In de 3e minuut kreeg PVCV een corner te nemen welke door Matthijs (k) vakkundig boven het hoofd van een tegenstander werd geplukt. Zijn snelle spelhervatting werd door Tim doorgekopt op Martin welke er als een haas vandoor was en koelbloedig de 1-0 tegen de touwen werkte. De blijdschap was groot bij alle JSV ers.

  We bleven voetballen en zorgen dat de tegenstander niet kon voetballen en in de 10 minuut werd dat beloont, een fraaie actie van Djamello in de 16 van de tegenstander zorgde ervoor dat hij snoeihard kon binnen schieten, zo was de 2-0 een feit.

  JSV bleef door voetballen en nadat eerst de 3-0 op onverklaarbare wijze werd afgekeurd kwam hij er uiteindelijk door een eigen doelpunt van de cv van PVCV na een strakke vrije trap van Djamello.

  Nog voor rust werd het ook nog eens 4-0, een afgeslagen corner van Martin werd door Bilal vanaf randje 16 vakkundig in de kruising geschoten.

  Had PVCV in de eerste helft dan niets in te brengen, mede door goed verdedigend werk van Justin, Daan, Jerno en Gijs en natuurlijk Yassir op het middenveld werden de meeste aanvallen onschadelijk gemaakt.

  De euforie in de rust was groot we hadden de tegenstander onze wil opgelegd. Tijd voor grote vreugde was er echter nog niet, zoals wij in de eerste helft 4 keer kunnen scoren zou de tegenstander dat ook moeten kunnen (ze hadden immers al 50 goals gemaakt in 8 wedstrijden). We moesten scherp aan de 2e helft beginnen en naar hartenlust blijven combineren.

  JSV kwam idd weer scherp uit de kleedkamer en ging gewoon door waar het de 1e helft mee bezig was, naar hartenlust combineren. Zo kon Tim in de 46e minuut na een perfecte individuele actie van Martin de 5-0 binnen schieten.

  Een minuut later maakt PVCV uit een afgeslagen corner een mooie goal waardoor de stand 5-1 wordt.

  In de 55e minuut ging Martin er nogmaals vandoor en zijn voorzet kon door Bilal worden binnen getikt bij de 2e paal 6-1.

  Het was tijd om te wisselen en Miel, Amin, Mohammed en Yassine kwamen binnen de lijnen voor Daan, Yassir, Martin en Djamello.

  Het spelbeeld veranderde geen moment doordat de invallers hun taken prima uitvoerden en Yassine kon op aangeven van Bilal de 7-1 binnen schieten.

  Daarna vond de prima leidende scheidsrechter het wel genoeg en zo was de 7-1 overwinning een feit.

  Nu zal je denken wat heeft Soufyane dan uitgevoerd vandaag, hij komt niet voor in het verslag!, nou als dat allemaal in dit verslag moet ben ik morgen nog niet klaar. Heeft niet gescoord, geen assists vandaag maar o zo belangrijk met zijn acties.

  Een perfecte overwinning in veruit de beste wedstrijd van ons seizoen. De klasse spatte er echt vanaf en ik moet eerlijk bekennen dat op het moment dat ik dit verslag type ik gewoon weer aan het genieten ben.

  Mooie overwinning welke behaald werd met mooi voetbal en een echt collectief.

  A.s. zaterdag zullen we het in Harmelen op nemen tegen SCH 44, wedstrijd start om 12:20.