• Verliezen kan helaas ook

    Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd van het laatste blok. Onze tegenstander van vandaag, waren de jongens van de JO11-6 van UVV.

    Afgelopen weken hebben we tijdens de trainingen besproken hoe belangrijk het is om als team samen te spelen, want dat is toch echt DE SUPERKRACHT van ons team, maar helaas waren de jongens dit zelf even vergeten. Dus toen we in het eerste kwart na een aantal goede kansen op goals een eigen doelpunt scoorden, waren de jongens elkaar even helemaal kwijt. Je ziet dan gelijk wat het effect is van de “verkeerde” mindset. Negatief coachen naar elkaar en eigenlijk jezelf en je teamgenoten ontzettend in de weg zitten daarmee.

    Na het eerste kwart, probeerde ik de jongens mee te geven dat een eigen doelpunt voor niemand leuk is en dat het ook zeker niet helpt om dan boos te worden op degene die dat doelpunt gemaakt heeft. Maar de irritaties bleven in het tweede kwart toch nog voelbaar en helaas kregen we toen nog 2 doelpunten tegen en misten we een belangrijke kans toen we een penalty misten.

    Tijdens de rust werd ik een beetje “boos” op de jongens en legde ze uit dat ze echt wel beter zijn dan de tegenstanders, maar dat het er niet helemaal lekker uitkwam in de wedstrijd, vele kansen op doel, maar de bal wilde er voor ons gewoon niet in. Uiteindelijk hebben de jongens hun instelling veranderd en afgesproken om meer samen te werken en positiever te blijven, dit werd heel snel beloond met het eerste doelpunt en kort erna ook het tweede doelpunt, we stonden 3-2 achter, maar de jongens zagen het weer zitten en begonnen steeds feller te knokken. Voordat we het laatste kwart startten, zagen we de jongens weer zoals we ze gewend zijn; heerlijk voetballend en op elkaar ingespeeld. Het laatste kwart maakte UVV de 4-2 en wij de 4-3, het werd zo spannend! Helaas vergaten de aanvallers de omschakeling meerdere keren en konden de verdedigers vooral de linksbuiten (lange, snelle jongen) van de tegenpartij bijna niet stoppen en werd het 5-3, onze jongens scoorden nog de 5-4 en helaas werd ons de tweede penalty van de wedstrijd ontzegd omdat de spelbegeleider de hands die de tegenpartij maakte, niet zag. Dit leverde heel veel frustraties en andere emoties op bij onze jongens, maar dat is ook een onderdeel van het spel en ook dit moeten ze leren accepteren.

    Al met al, tel ik de eerste 2 kwarten niet echt mee en hebben de jongens de eerste helft met 3-0 verloren, maar de tweede helft in mijn beleving gewoon 2-4 gewonnen. Deze wedstrijd vergeten we snel weer en volgende week knallen we lekker in een thuiswedstrijd! 💪🏽⚽️ Fijne zondagavond nog en tot volgende week!