• Was weer ‘n vroegertje vandaag!

  Vandaag mochten we eindelijk weer een thuiswedstrijd spelen. We ontvingen vandaag VV DE MEERN jo11-4 op onze club. Het was ontzettend vroeg en dat zag je ook wel terug aan sommige spelers en misschien een beetje aan de trainers 🤣

  We begonnen zoals altijd aan onze wedstrijdbespreking, de nadruk ligt zoals altijd op het samenspelen als team. De opstelling werd even aangepast omdat er een aantal spelers te laat waren, maar dat is geen probleem, want iedereen wil altijd graag spelen.

  Tijdens het eerste kwart kwamen we een beetje langzaam op gang, een paar spelers zaten niet helemaal lekker in het spel en dat kwam tot uiting in een onnodig tegendoelpunt. Gelukkig hebben we nog ‘n hele wedstrijd te gaan om dit recht te zetten, maar leuk is anders.

  Het eerste wisselmoment kwam ons spel gelijk ten goede, de spelers besloten om vol gas te gaan en ons samenspel zag er ook weer een stuk beter uit.

  Tijdens het rustmoment bespraken we met zijn allen wat er beter moest, en dat zat vooral in de omschakeling. Wanneer de tegenstanders aan de bal waren, moesten wij de opbouw sneller verstoren zodat we zelf weer aan de bal kwamen en kansen konden creëeren. Het tweede kwart kwamen we echt goed aan het voetballen toe en dit resulteerde in 2 doelpunten in korte tijd achter elkaar. Waaronder 1 penalty koelbloedig genomen werd. Het stond 2-1.

  Maar dan is het wel belangrijk om die voorsprong vast te houden en niet te verzaken in de taken die we allemaal hebben. Dan merk je dat we toch te maken hebben met spelers die deze week ook “extra” voetbal hebben gehad door mee te doen met schoolvoetbal, kleine pijntjes hier en daar. En daardoor moesten er ook tussentijdse wissels gemaakt worden. Gelukkig raakten we hierdoor niet helemaal uit ons spel en maakten we ook een derde doelpunt. Op het moment dat de 3-1 gemaakt werd, kwam er weer even een opleving bij de tegenpartij en konden we deze aanval helaas niet op tijd stoppen. Het werd 3-2.

  De spanning steeg, want je bent dan 1 tegendoelpunt verwijderd van een “onnodige” gelijkspel als je bijna de gehele wedstrijd het spel leidt. Gelukkig hielden de jongens hun koppies er nog even bij en kregen we een vrije bal. Deze werd goed genomen, maar kwam niet in het doel terecht, wel stonden er genoeg man voor het doel om uiteindelijk de bal er toch nog in te schieten en mochten we de wedstrijd afsluiten met een welverdiende 4-2💪🏽⚽️

  De jongens hebben weer keihard gewerkt samen, fantastisch om te zien. Fijn weekend en tot volgende week!