• Wat een spanning!

  Vandaag stond de wedstrijd tegen FC De Bilt op het programma. Heel fijn dat we ze bij ons op het sportpark mochten ontvangen, want een thuiswedstrijd is toch eigenlijk het allerfijnste.

  Het was een vroegertje en dat was te merken, sommige spelers waren nog niet helemaal wakker en onze keeper had zich verslapen 🙈

  Tijdens de voorbespreking legden we uit aan de jongens dat De Bilt weleens een lastige tegenstander kon worden. We hebben in het eerste blok namelijk net aan met 2-3 van FC De Bilt jo11-6 verloren dus dan verwacht je dat FC De Bilt jo11-4 echt een stuk beter voetbalt en je wellicht zal verliezen.

  Tijdens de warming-up misten we nog steeds 2 spelers, maar gelukkig was Luuk bereid om het doel te bemannen tot Ryan er zou zijn. Dus even wat wijzigingen in de opstelling en we konden voetballen.

  In het eerste kwart merkten we dat we met een tegenstander te maken hadden die wel wat meer voetballen dan we gewend zijn, en merkten we langs de lijn ook dat onze jongens daardoor soms een beetje paniekerig voetbalden. Toen de rust er weer een beetje in kwam, zag je dat we zeker wel opgewassen zijn tegen dit team en nu was het afwachten waar de eerste goal zou vallen.

  En ja hoor, daar kwam onze eerste goal!! Wat een ontlading, maar helaas stonden de jongens van de tegenpartij daardoor op scherp en besloten onze blijheid de kop in te drukken door de 1-1 te scoren en even erna werd het 1-2. Oei, dit kon nog eens verkeerd aflopen voor ons. We deden niet onder voor de tegenpartij, maar je zag hier en daar wat koppies gaan hangen. Wat we dan altijd zeggen tegen de jongens, de wedstrijd is pas afgelopen als er afgefloten is dus koppies erbij houden en knallen.

  Gelukkig herpakten de jongens zich en maakten we daarna de 2-2. Nou wat een spannende wedstrijd, we zetten toen de verdediging op scherp om eventuele aanvallen tegen te houden en dat zagen we echt goed terug. De verdedigers en keeper werkten goed samen en coachten elkaar ook waar nodig was.

  En toen maakten we nog 2 welverdiende doelpunten, waardoor we ons weer een stuk zekerder voelden in het spel, maar nogmaals de wedstrijd was nog steeds niet voorbij en De Bilt bleef knokken. Ze maakten in de blessuretijd nog 1 doelpunt wat de uitslag op 4-3 bracht en kort daarna werd er afgefloten, wat een blijheid en wat zijn we trots op de jongens dat ze zich staande hebben gehouden.

  Volgende week een leuke oefenwedstrijd op de planning en dan hebben we 2 maart pas weer onze volgende competitiewedstrijd, tot dan!! 💪🏽⚽️