• Wedstrijd 9 tegen 8 πŸ˜•

  Vandaag mochten we een uitwedstrijd spelen tegen PVCV. We begonnen de wedstrijdbespreking in de kleedkamer. Daarna mochten we naar het veld wat gelukkig in de zon lag. Daar konden we de warming-up starten en werd Ryan ingeschoten door de wissels.

  We begonnen de wedstrijd gelijk lekker voetballend en we hadden ook redelijk wat kansen. We stonden al snel op een voorsprong en dat zorgde er hier en daar voor dat we even vergaten wat de bedoeling was van ons eigen spel.

  Tijdens de rustmomenten bespraken we ook continue dat de jongens erg wisselvallig speelden (het ene moment zoals we gewend zijn en het volgende moment leek het even nergens meer op) waardoor er soms onnodige wissels gemaakt moesten worden. Waardoor de jongens die wel consequent speelden iedere keer weer moesten switchen wie ze op welk moment konden aanspelen. Maar ook dat hoort bij het groeien in voetballen.

  Helaas hadden we een hele partijdige scheidsrechter en bleek hij de 9de man te zijn van de tegenpartij. Zijn spelers coachen en zichtbaar teleurgesteld zijn als zijn team iets fout deed, maar dit deed ons in het laatste kwart dus echt de das om. We stonden 2-4 voor en waren echt voetballend sterker dan de tegenpartij, maar 1 speler werd onnodig van het veld gestuurd omdat hij een sliding op de bal maakte. Dit viel niet helemaal goed bij onze spelers en merendeel raakte dus echt uit hun spel. PVCV haalde hier hun voordeel uit en scoorden hierdoor de 3-4.

  De tijd was inmiddels al voorbij, maar de scheidsrechter besloot dat de wedstrijd nog door moest gaan waardoor de bal, volgens de scheidsrechter over onze achterlijn ging. Corner tegen en de jongens stonden goed, de bal werd afgeweerd en er werd gefloten dat de corner opnieuw genomen moest worden. Geheel onnodig, maar we konden er niks tegenin brengen, de scheids besluit… Helaas kwam deze bal tegen een speler van ons aan en eindigde in het doel, direct na de laatste aftrap floot de scheids af… Heel kinderachtig, maar toch ook een les voor de jongens dat ze zich niet zo uit hun spel moeten laten halen, want voetballen kunnen ze, maar die ontploffingen in die hoofdjes 🀯 zo niet nodig!

  Al met al, wel met 1 punt in de pocket naar huis gegaan en een hoop leerstof voor de trainingen.

  Fijn weekend en tot dinsdag!!!