• Wedstrijd tegen een onbekende tegenstander…

  Vandaag stond de wedstrijd tegen vv ‘t Vliegdorp op de planning. In de afgelopen 2 blokken zijn we deze tegenstander nog niet eerder tegengekomen dus we hadden geen idee wat ons te wachten stond qua voetbalniveau.

  Op het moment dat we geen echte inschatting kunnen maken (cijfers en overwinningen op voetbal.nl zijn soms helaas ook een vertekend beeld), gaan we gewoon van het ergste uit en starten we de voorbespreking met de mindset die de jongens nodig hebben om de wedstrijd te kunnen bepalen.

  We begonnen de wedstrijd in het eerste kwart gelijk met volle kracht vooruit. Er is geen tijd om te verliezen als het gaat om het maken van de eerste goal. Helaas hoorde ik al snel van de jongens dat de bal te licht was en daarom lastiger onder controle te houden, maar soms moet je dit soort dingen gewoon accepteren en doorpakken. We scoorden ons eerste doelpunt en dat smaakte natuurlijk naar meer!

  Tijdens de wedstrijd zagen we de jongens als 1 team functioneren en samen naar het doel toe werken van de tegenstander. Helaas viel er een tegendoelpunt en zag de tegenpartij dat we niet onoverwinnelijk zijn. Gelukkig duurde het niet lang of wij scoorden de 1-2 en daarna de 1-3.


  In het laatste kwart merkten we dat onze jongens een beetje overmoedig werden omdat ze de winst al bijna in hun handen konden voelen en dat was het moment dat de tegenstanders de 2-3 scoorden, het werd nog even spannend. Toen zetten we alles op alles en besloten de jongens nog twee doelpunten te scoren.

  (Jammer dat de wedstrijd zo abrupt tot een einde moest komen, maar de emoties liepen iets te hoog op en verliezen is natuurlijk nooit leuk!)

  Uiteindelijk eindigden we de wedstrijd met 2-5 winst en zijn we weer heel trots op de jongens hoe ze dit samen weer voor elkaar gekregen hebben.

  Op naar de volgende wedstrijd! 💪🏽⚽️