• Weer met miniem verschil verloren

  Ook in de tweede competitiewedstrijd verloor JSV met het kleinste verschil van de tegenstander. Tegen gastheer UVV O15-3 kwam JSV tweemaal op voorsprong maar wist uiteindelijk geen punt mee naar huis te nemen (3-2).

  JSV startte goed aan de wedstrijd en kwam al binnen vijf minuten op voorsprong. Een slechte voorzetting van de UVV keeper bracht Kai in balbezit en die tilde de bal over de keeper heen, 0-1. Kai was goed op dreef in de eerste helft. Bijna zorgde hij ook voor de 0-2 na over rechts goed weggestuurd te zijn, maar dit keer wist de keeper ternauwernood redding te brengen.

  Hoewel de kansen voor JSV waren, bleef de kwaliteit van het spel juist flink achter. Het team speelde onsamenhangend en heel vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Omdat UVV goed druk zette op JSV, kon vooral het middenveld het niet bolwerken. De JSV middenvelders, kleiner van stuk, moesten het opboksen tegen uit de kluiten gewassen tegenstanders. Bleven zij al in balbezit, dan draaiden zij veelal het drukke strijdgewoel in waar het juist beter is om de ruimtes aan de zijkanten te gebruiken of simpelweg de bal terug te kaatsen naar de verdediging.

  De derde grote kans was, na goed voorbereidend werk van Kai, voor neef Milan die de bal echter niet tussen maar naast de palen tikte.

  Een oude voetbalwet zegt dat als je zelf de doelpunten niet maakt, de tegenstander dit wel doet. UVV kwam dan ook na een klein half uur uit het niets, want het was nog niet gevaaarlijk voor het JSV doel geweest, op gelijke hoogte nadat het over rechts tot op de achterlijn kon doorbreken. De teruggelegde bal werd keurig langs Dion binnen geschoten, 1-1.

  De belangrijkste tip van de trainers in de rust was "ga nu eindelijk eens voetballen" en net als voor rust begon JSV sterk aan het tweede deel. Een vrije trap van Mike kon nog net uit de bovenhoek gebokst worden maar vlak daarna kwam JSV toch weer op voorsprong. Mourchid ontsnapte aan buitenspel, ging alleen op de goal af en schoof de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek, 1-2.

  UVV liet het er niet bij zitten en ging het duel aan. Een waarschuwingsschot van Utrechtse zijde belandde op de paal. Vlak daarna een overtreding door JSV waarna UVV de vrije trap slim heel snel nam ook al lag er onder de ogen van de ref een speler te kermen op de grond. Al slalommend door de JSV verdediging werd de gelijkmaker gemaakt, 2-2. Zwaar protest van JSV zijde over de gang van zaken vond geen gehoor bij de lange man in het geel die aan spelers duidelijk maakte dat hij ‘voordeel’ had gegeven. De irritatie over de leidsman begon nu in rap tempo toe te nemen. Enkele minuten later vond deze man het nodig om Justin met geel (en bijbehorende tijdstraf van 10 minuten) te bestraffen in een overigens verder sportieve wedstrijd.

  UVV wist het overtal te benutten en zette de 3-2 op het scorebord. De thuisploeg moest het in de slotfase met een man minder doen vanwege een gele kaart voor een, in de ogen van de scheids althans, te zware overtreding. Was dit een goedmakertje? Vlak voor tijd moest Kai na een duel het veld afgedragen worden. JSV kon in de resterende minuten het tij niet meer keren.

  Het zit JSV vooralsnog niet mee in de competitie qua leidsmannen. Net als in de vorige wedstrijd werd ook deze uitslag, door de scheidsrechter negatief beïnvloed die ogenschijnlijk meer tegen dan voor JSV floot. Om nu het verlies bij de ref neer te leggen gaat echter te ver. Als JSV de kansen gewoon benut had was het een heel andere wedstrijd geworden.