• Wel de kansen, niet de punten

  In de uitwedstrijd tegen Montfoort O15-1 bleek de doelwachter een sta-in-de-weg te zijn voor JSV. Montfoort had met enkele halve kansen meer succes en trok na een ruststand van 1-0, met 2-1 aan het langste eind.

  In Montfoort trof JSV een team aan dat in de winning-mood zou kunnen zijn. Het won namelijk de laatst twee wedstrijden en stond met 8 punten bovenin de ranglijst. JSV had de laatste competitiewedstrijd ook gewonnen dus het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.

  De teams tastten elkaar in het begin voorzichtig af maar daarna ontwikkelde zich inderdaad de wedstrijd zoals verwacht. Technisch speelde JSV een betere partij dan Montfoort dat meer power in het spel legde en veel de lange bal hanteerde. De eerste grote kans was voor de gastheren; een diepe bal werd niet goed door de keeper ingeschat maar gelukkig was er backup paraat om de bal uit de gevarenzone te werken. Montfoort kreeg behoorlijk wat corners en uit één daarvan kwam het op voorsprong. Een indraaiende hoekschop kon eerst nog afgeweerd worden maar in tweede instantie toch te gemakkelijk binnengetrapt worden. Daar had JSV beter op de bal moeten verdedigen.

  De voorsprong was op dat moment verdiend, JSV speelde te timide om zelf gevaarlijk te worden. Waar de coaches al luidroepend hier geen verandering in wisten te brengen, deed het openingsdoelpunt dit wel. Meteen na de treffer lanceerde Niels met een strakke pass langs de zijlijn Jeremy op rechts. Dienst voorzet werd door Milan echter hoog overgeschoten. Een sterke fase van JSV brak aan met zeer grote kansen. Eerst brak Jadwar door maar de keeper redde op prachtige wijze. Ook Justin, die na een mooi 1-2 tje op de keeper afging, kon de sterk keepende doelwachter niet passeren. Qua kansen had JSV al op voorsprong moeten staan maar de werkelijkheid was nu eenmaal anders en de teams gingen met 1-0 de kleedkamers in.

  In de eerste minuut na de hervatting had JSV de gelijkmaker moeten maken. Een vrije trap kon door de vogelvrijstaande Jadwar gemakkelijk ingekopt worden en hij had, zoals ze dat zeggen, de hoek voor het uitkiezen. Jammergenoeg ging zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Zoals je wel vaker meemaakt in het voetbal is dat als je zelf de trekker niet weet over te halen, de tegenstander dit wel doet. Een dreigende voorzet werd door keeper Dion weggebokst maar op de rand van de zestien opgepikt door Montfoort. Met, en dat mag best gezegd of geschreven worden, een prachtige volley verdween de bal in de kruising, 2-0. Uit twee halve kansen, twee doelpunten maken mag je gerust efficiënt noemen.

  JSV gaf echter niet op en trok weer volop in de aanval maar de keeper bleef een sta-in-de-weg zijn. Uit een hoekschop van JSV werd goed door Lyam binnengekopt maar met een katachtige reflex tikte de keeper de bal uit de hoek van de goal. Het duo Jadwar-Justin had er vandaag wel zin in. Afwisselend speelden zij of in het centrum van de verdediging of op het middenveld. Hun goede spel betaalde zich uit. Toen zij beide (..) voorin verschenen, legde Jadwar de bal opzij naar Justin die deze geplaatst over de keeper tilde die zich eindelijk gewonnen moest geven, 2-1.

  Nog steeds was er tijd om op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Bijna lukte dat ook toen de keeper onder een voorzet doorging. De kopbal van JSV ging echter naast. Ook Jeremy, in de vorige wedstrijd nog tweemaal scorend, kon bijna alleen op de goal afgaan maar de pass kon hij net niet onder controle krijgen. In de drang naar voren om gelijk te maken geef je natuurlijk ruimte achterin weg. Bijna kon Montfoort profiteren toen een verre bal voor Dion opstuiterde en over hem heen ging. De meegelopen tegenstander schoot echter tegen de paal en in tweede instantie voorlangs. Het bleek ook het laatste wapenfeit in de wedstrijd te zijn en de punten moesten helaas in Montfoort blijven waar het team een beter resultaat had verdiend.