• Winst in de beker

  Vanaf maandag was te merken dat we een serieuze tegenstander zou treffen in de knock-out fase van de beker, wat resulteerde in 16 meiden op de ene trainingsavond en 15 op de andere. Hierdoor kon er goed en scherp getraind worden. En doordat de mannen na ons het te koud vonden konden we 2x 1 uur en 45 minuten trainen i.p.v. 1 uur en 15 minuten.

  Wat dachten we te kunnen gaan verwachten?
  De Meern vrouwen 2 hebben met 7 competitiewedstrijden 16 punten. Dat zou dus ongeveer vergelijkbaar moeten zijn aan Houten VR2 in onze eigen competitie, waar we twee weken geleden tegen speelde.

  Helaas moest trainer Driekus deze week verstek laten gaan tijdens de trainingen i.v.m. zware onderzoeken en een ingreep. Maar gelukkig lijken de eerste uitslagen goed!

  Chantal nam daarom zijn twee trainingen over en dan weet de groep dat ze het haasje zijn en aan de conditie gezet worden.

  Verder was er vooral focus op het inslijten van looplijnen (meer beweging en verrassingen), in- en rond de 16 vanaf de zijkant van het doel niet zelf op doel schieten maar de vrije vrouw zoeken (voorzetten), corners oefenen, afstand schoten op streepniveau pakken en natuurlijk de voorbereiding op penalty’s (want staat het na 90 minuten gelijk, dan moet je aan de strafschoppen).

  Lotte keek al weken uit naar deze wedstrijd en daardoor was even de focus van de wasmand af. ’s Morgens werd dan ook de constatering gedaan dat het shirtje nog nat was. Gelukkig waren haar vader en moeder thuis om te helpen dit te fixen. Vader hield het shirtje vast en moeder ging aan de slag met de föhn, om vervolgens snel in de auto te springen om vanuit Zeewolde tijdig in Nieuwegein te zijn. Gelukkig had de auto stoelverwarming, waardoor een droog shirtje het resultaat werd.

  Om half 11 was iedereen aanwezig voor de wedstrijdbespreking en kregen de volgende 11 (al had iedereen wel recht op een basisplaats na de trainingen van afgelopen week) een basisplek: Amber, Chantal, Elena, Inge, Joelle, Julia 1, Julia 2, Lotte, Luna, Manouk en Sarinah. Ondertussen deed Joelle een sollicitatie naar het dolfinarium met haar Zeehondenhoest. Dus chapeau dat ze ondanks zich zo beroerd te voelen, er toch bij was!

  De opdracht voor het middenveld was simpel: we stellen twee werkpaarden op en een sierpaard. Amber moest gaan stofzuigende en een verdedigende focus aannemen en Chantal moest een marathon gaan lopen om de linies uit elkaar te krijgen, zodat Lotte continu de vrij aangespeelde vrouw kon zijn.

  Dit resulteerde al snel in verwarring bij de Meern. De uitspraken ‘ik begrijp er geen pepernoot van hoe zij opgesteld zijn’ en ‘trainer wie moet nu wie pakken want we weten het niet?’ bevestigde ons in het veld, dat wat we op voorhand bedacht hadden met elkaar, tot uiting kwam in de wedstrijd! Wat extra energie gaf om nog meer variatie erin te gooien en van posities te blijven wisselen.

  Het enige waar we deze week niet op konden trainen was het te hoge natuurgras, waardoor die bal geen natuurlijke bewegingen maakte af en toe. Dus het was even wennen om het volledige positiespel wat we ook nog wilde spelen, direct lekker te laten draaien omdat we stroop ideeën ervan kregen. Maar al snel kregen we ook dat wel onder controle. En besloten we tijdens de wedstrijd in het veld iets anders met onze vooraf bedachte inpas ideeën om te gaan.

  Afijn, de eerste kansen waren allemaal voor JSV. Het was dan ook niet de vraag of JSV ging scoren maar wanneer en door wie. En de 0-1 was direct een lekkere streep waar Lotte en Sarinah de afgelopen week tweemaal twintig minuten op hebben getraind. Dus de eerste uitwerking van een trainingsvorm kon worden afgestreept.

  Vervolgens was het de beurt aan Chantal die de 0-2 mocht maken, na een sublieme pass van Sarinah, waarbij ook hier voorafgaand ballen werden ingespeeld waarop gehamerd is tijdens de trainingen.

  De 0-3 was een klassieke Manouk goal vanaf de rechterkant! Die blijft maar scoren!

  Daarna was het bijna 0-4 vanuit een corner door Julia 2. Er is veel geoefend deze week op corners, alleen dit keer koos Julia ervoor om te willen trappen i.p.v. te koppen. Wij hadden de gewenste kop goal al geteld. Des al niettemin waren we tevreden over de uitvoering en bewaren we die kop goal nog even.

  En toen werd het tijd voor een goal van Messi! Het was Sarinah zelf die Chantal de 16 meter in stuurde, die onderweg bedacht nu moet ik wel tonen wat ik iedereen van de week heb uitgelegd, waarna zij i.p.v. op doel schoot de bal voorgaf en Messi met een prachtige voetbeweging de bal in het net legde. Een goal zoals zij in het verleden regelmatig op de mat legde. In de tijd dat ze nog wekelijks met elkaar voetbalde.

  Ondertussen had de tegenstander helemaal geen grip meer op Lotte en volgde er pass na pass vanaf haar voet en ontstond er gevaar na gevaar. En ook met Sarinah had de tegenstander enorme moeite.

  Verder speelde ze achterin uitstekend. Joelle en Luna schoven op de juiste momenten in en Inge + Julia 2 kozen steeds voor de juiste oplossing. De opbouw van achteruit was dan ook perfect!

  Helaas viel wel i.p.v. de 0-5 aan de andere kant de 1-4. Jammer voor Julia 1 die haar best had gedaan om na een roerige week qua gezondheid er toch bij te zijn.

  Vooraf was al besproken hoe er gewisseld zou worden en Elena + Chantal gingen naar de kant, waardoor Manouk van links naar rechts verhuisde, we met Lina + Kaya een andere tactiek gingen spelen en dat zorgde direct voor verwarring bij de tegenstander en hop de tweede van de dag van Manouk lag in het netje. Een prima 1-5.

  Daarna volgde de mooiste goal van de dag vanaf de linkervoet van Amber. De afgelopen weken heeft Driekus de meiden regelmatig met hun andere been laten schieten en daar werden nu de vruchten van geplukt.

  Na 45 minuten gingen we de pauze in met een 1-6 voorsprong en gingen Dani + Sam warmlopen voor de tweede helft. Dani die tot vreugde van Chantal alsnog kon aansluiten nam de plek over van Inge en Sam van Manouk. Inge en Manouk hadden beide een goede wedstrijd gespeeld maar met 16 meiden moet er uiteindelijk iemand gewisseld worden.

  Al snel zorgde de vrouw van de wedstrijd Lotte voor de 1-7, waarna De Meern zich herpakte en er alles aan deed om de schade te beperken.

  In de tweede helft speelde Lina heel goed door iedere bal snel en behendig te verwerken. Een aantal mooie steekpasses volgde en Sam zorgde voor veel beweging voorin, waardoor steekpasses ook mooi mogelijk waren.

  Kaya die de afgelopen twee trainingen het heel goed deed, had wat ruzie met het gras vandaag en leek wat teleurgesteld af en toe omdat ze zo haar best deed maar niet alles helemaal lukte. Dat zijn altijd de vervelendste dagen. Dan train je twee keer hard en gaat alles goed, maar dan wil alles op zaterdag net niet zoals jezelf zou willen. Desondanks toch nog een lekkere pass waar een doelpunt uit volgde vanaf de voet van Sam 1-8.

  Ondertussen viel Amber, die helaas bekend is met enkelblessures, uit. Met wat foto’s en instructies van de fysio (haar bestie) op afstand, werden de eerste stappen richting een prognose gezet. Vervolgens is de fysio na haar werk, aan huis van Amber geweest en is de boel ge-taped. De komende dagen zal moeten uitwijzen hoeveel weken het gaat duren. We hopen voor Amber en natuurlijk voor onszelf, dat het uiteindelijk meevalt. De eerste prognose is niet heel positief maar ook zeker niet heel negatief.

  Joyce kwam erin en die maakte na een minuut of 20 ook haar goal. Joyce die zelf iedere week maar moet afwachten hoe het met haar gezondheid is, werd deze goal dan ook gegund. En dan te bedenken dat zij ’s morgens samen met Elena nog een goede bardienst heeft gedraaid! Na Kaya en Sarinah namen Joyce en Elena de verplichte bardienst in de kantine op zich.

  Na 90 minuten was de eindstand 1-9. Vrouw van de wedstrijd was Lotte. En de rest van de meiden gingen met die wetenschap tevreden naar huis. Alle ouders die stoïcijns 90 minuten ons bleven aanmoedigen zijn waarschijnlijk nu nog aan het ontdooien want vrieskoud was het! Helemaal toen de tweede helft de zon verdween. Respect voor al deze supporters.

  Een aantal moesten ’s avonds werken en de overige 12 gingen een feestje vieren. Amber, Chantal, Dani, Lotte, Lina, Kaya, Manouk, Inge, Rox, Julia 1, Julia 2 en Sarinah gingen door tot de late uurtjes.

  Op naar volgende week, dan gaan we op bezoek bij Hercules!