• Zaterdag 1 blijft wel thuis ongeslagen maar moet tevreden zijn met een gelijkspel

    Afgelopen zaterdag moest geprobeerd worden het ongeslagen thuisrecord te handhaven in de wedstrijd tegen Roda’46. Dat is weliswaar gelukt (uitslag 2-2) maar het volle pond wist de ploeg niet te pakken.
    Jan Gaasbeek moest noodgedwongen de ploeg op een plaats wijzigen (Daan van de Valk voor de lang geblesseerde Jeroen Scholman) en gaf de rest van de ploeg wederom het vertrouwen t.o.v. de week er voor.
    In het eerste half uur werd er acceptabel gevoetbald door beide ploegen met o.a. kansen voor Luc Jansen Venneboer (zijn volley werd gesmoord in de mêlee van verdedigers) en ging een terugspeelbal van een Roda-speler door de keeper zijn handen en rolde langs de doellijn (erover?) tot corner. Geen goals voor JSV maar wel voor Roda na 26 minuten. Na knullig balverlies op de linkervleugel kon de bal na twee pogingen worden ingeschoten. 0-1. Pal daarop had een inzet van Roda 0-2 kunnen zijn maar Martijn redde prima. Een aanval daarna van JSV werd toch afgerond door Bjorn van de Horst na een inzet van Enzo Geene ( 1-1) Dit zou niet de ruststand worden want nog voor rust werd een voorzet van Roda niet goed verwerkt door de verdediging en kon die ploeg met een 1-2 voorsprong gaan rusten. Ook voor rust nog een verplichte wissel (lies en hamstringklachten van Mikula Ristic) en kwam Sven Banfi in zijn plaats.
    Met verder een ongewijzigde ploeg begon de tweede helft en direct in het begin claimde JSV een strafschop voor een handssituatie. De scheidsrechter was echter gedecideerd in zijn waarneming en wuifde de protesten weg. Over en weer waren er nog kansen maar doelpunten bleven uit ofschoon Martijn Scholman bij een uittrap geluk had dat de bal via een Roda-speler alsnog over de achterlijn liep en niet in zijn doel belandde. Daan van de Valk liep nog tegen een gele kaart aan na een overtreding in de verder sportieve wedstrijd. Sam Kolsteeg kwam in deze fase Anouar vervangen. Een kwartier voor tijd kwam de toch wel verdiende gelijkmaker op het bord. Een goed opgezette aanval via Luc en Enzo kwam na slecht uitverdedigen voor de voeten van Sven die geen moment twijfelde. 2-2. Nog een maal moest Martijn reddend optreden bij een kopbal van een Roda-speler en vlak voor tijd was het nog even spannend bij een vrije trap voor Roda. Gescoord werd er echter niet meer.
    Aankomend weekend is de ploeg vrij maar speelt wel donderdagavond een oefenwedstrijd thuis tegen DeltaSport (aanvang 20.15). De week daarop gaat de ploeg voor zijn 8e competitiewedstrijd naar Amersfoort tegen CJVV. Tegen die tijd zal ik weer wat informatie verstrekken in de voorbeschouwing.