• Zaterdag 1 krijgt te weinig met gelijkspel

    De ploeg is er helaas niet in geslaagd de wedstrijd bij ASC Waterwijk winnend af te sluiten. De teleurstelling droop na afloop van hun gezichten omdat ze maar een 1-1 gelijkspel konden bereiken.
    In een bijna vertrouwde opstelling kwam de ploeg zeer goed uit de startblokken met veel vertrouwen en vechtlust. Al direct in de wedstrijd kon helaas een combinatie van Bjorn van de Horst en Martijn Kroneman net niet worden afgemaakt maar de ploeg bleef enthousiast de aanval zoeken. In de 18e minuut resulteerde dat in een voorsprong. Na een overtreding buiten de 16 meter wist Michiel van de Valk doel te treffen( zeker niet de eerste keer) en zijn ploeg hiermede op een verdiende voorsprong te zetten. De gehele eerste helft liet Waterwijk wellicht beter combinatievoetbal zien maar steeds wisten middenveld en verdediging de aanvallen te onderbreken. Mark van Ingen was bij een tweetal kansen voor Waterwijk een solide sluitpost. Eigenlijk had het vlak voor rust 2-0 moeten zijn als Barry Zwezerijnen – na een voorzet van Martijn Kroneman – de kopbal de juiste richting had kunnen geven.
    In de tweede helft ging onze ploeg goed door. In de 54e minuut kon een aanval niet worden afgerond doordat voorin te veel werd getreuzeld. Waterwijk bleef steeds volharden in combinatievoetbal wat zoals gezegd redelijk verstoord kon worden en er daardoor weinig tot geen gevaar uit kwam. Twee wissels bracht de ploeg niet uit haar evenwicht en bleef proberen de wedstrijd met een treffer definitief in het slot te gooien. Tot in de 78e minuut Waterwijk een corner kreeg te nemen waarbij de bal werd weggewerkt tot bij een Waterwijk-speler die diagonaal de gelijkmaker binnen schoot. Ondanks deze tegenslag bleef onze ploeg zoeken naar de welverdiende winnende treffer. Velen dachten dat die in de 82e minuut gevallen was maar de scheidsrechter besliste zelf van niet. Geen vlagsignaal van de grensrechter, een Waterwijkspeler op de doellijn en een voorzet teruggespeeld op een JSV-er en scorend (sorry, in de drukte even niet gezien welke jsv-er). Dus geen treffer maar een vrije trap voor Waterwijk i.v.m. buitenspel.
    Jammer en de teleurstelling was groot toen de scheidsrechter afblies en de ploeg tevreden moest zijn met de 1-1.
    Zaterdag kans op revanche (5-2 verlies in de uitwedstrijd) tegen BFC. Aanvang zoals gebruikelijk om 14.30 uur en de wedstrijd staat onder de leiding van D.R. Vriesenga