• Zondag 1 wint 3de bekerwedstrijd

  Bekerwedstrijd VSC uit
  Op deze mooie nazomerdag speelden we onze laatste bekerwedstrijd tegen VSC aan de Koningsweg in Utrecht. Het terrein waar ooit Velox zijn profwedstrijden speelde. Voor trainer Patrick Versluis de laatste mogelijkheid om nog spelers te testen voordat de competitie begint.

  De wedstrijd
  Op echt gras hadden we binnen een minuut de eerste corner te pakken wat meteen aangaf met welke intentie we speelden, namelijk vanaf het begin veel druk zetten en vol op de aanval. Een minuut later werd Vali bij een snelle aanval weggestuurd maar hij werd in de 16 nog goed gestuit door de VSC-keeper. Na 10 minuten was dat niet het geval na een prachtige lange crossbal van Tom op Vali, toen hij er alleen vandoor ging en dit buitenkansje met een prima bal in de hoek afmaakte: 0-1. En Vali was in deze periode weer de gevaarlijkste aanvaller want in de 15e minuut schoot hij op de paal en een minuut later na aangeven van Cas nog een keer tegen de keeper. In de 18e minuut werd Casper na een snelle uitbraak gevloerd in de 16. De daaropvolgende penalty van Tom was feilloos in de hoek: 0-2. In de 27e minuut volgde de 0-3 door Mo die keurig op de been bleef na een tackle op hem bij de zijlijn waarop hij de keeper kansloos liet en keurig afrondde. Daarna volgde nog een prima aanvallende actie van Jordy in de 30e minuut maar zijn inzet werd gestuit door de keeper en dat gebeurde ook in de 40e minuut toen een prima schot van Jamai door de safe van de VSC keeper werd gestopt. Daardoor bleef het 0-3 tot de rust en werd er op het iets te hoge gras niets weggegeven zodat Rick zijn goal prima schoon hield. Rust.
  Na rust een ander beeld. JSV was beter en had veel balbezit maar de onnauwkeurigheid nam toe evenals de vermoeidheid. Dit kwam ons spel zeker niet ten goede. In de 17e minuut pas onze eerste kans toen een mooie steekbal van Jamai hard werd ingeschoten door Vali maar de keeper redde. Daarna in de 32e minuut een goede harde vrije bal van Jeff maar ook hier gooide de keeper roet in het eten. Pas in de 34e minuut zagen we eindelijk weer een hoogtepunt toen Tom zijn 2e goal scoorde door de bal koel ( of was het cool?) over de keeper te koppen na een vrije bal met veel gevoel van Nick: 0-4. Vlak voor tijd ging Tom nog voor de hattrick maar deze kopbal mistte doel. VSC kwam daarna nog een paar keer in de buurt van Rick, maar daar bleef het bij tot het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter.
  Slotconclusie van onze laatste bekerwedstrijd
  Bij vlagen werd er prima gespeeld en zagen we mooie snelle aanvallen. Dat smaakt absoluut naar meer. Maar gaandeweg verslapte de concentratie en zochten we te vaak een moeilijke oplossing terwijl een simpele vaak voorhanden was. Daarnaast merkte je dat het tempo afnam. Of dat kwam door het iets te hoge gras of door de plotseling weer hogere temperatuur, dat is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat we bij de eerste competitiewedstrijd van volgende week tegen Kismet echt uit een heel ander vaatje moeten tappen als we een goed resultaat willen behalen. En dat kunnen we alleen bereiken door er de komende week keihard voor te trainen, samen hetzelfde doel na te streven en er volgende week als team voor 100% in te gaan. We weten dus wat ons te doen staat!
  Onze supporters
  Jullie waren er weer met velen en dat verdient weer een groot compliment! Wij hopen dat jullie er volgende week weer zijn als we de eerste competitiewedstrijd thuis spelen tegen Kismet. Voor het eerst sinds jaren speelt JSV Zondag 1 weer in de 4e klasse, dus we hebben jullie steun keihard nodig en we zien jullie dan ook graag met zoveel mogelijk op de tribune of goed verspreid langs het veld. Want wat wij jullie nogmaals met klem vragen, is om asjeblieft allemaal goed rekening te houden met de coronaregels! Alvast ontzettend bedankt en graag tot zondag 20 september bij JSV!
  MvD