• Zure nederlaag Zaterdag 1

    ZURE NEDERLAAG ZATERDAG 1

    Bij Odysseus ’91 heeft de ploeg een zure nederlaag geleden met 2-1. De coach was tot wisselen verplicht door de schorsingen van Luc Jansen Venneboer( 2 wedstrijden) en Sven Banfi (1 wedstrijd). Daardoor speelden Rouel Bisschop en Bryan Boer op de backposities en speelde Vernon Vorswijk op het middenveld (Bjorn van de Horst moest afhaken met een hamstringblessure). Of het daaraan heeft gelegen weet ik niet maar de gehele eerste helft was JSV de onderliggende partij tegen een technisch beter Odysseus. Het was ook die ploeg die de kansen kreeg. Dat er twee persoonlijke fouten aan hun goals vooraf gingen mag illustratief zijn voor de algehele malaise in de eerste helft. De eerste goal (22e minuut) kwam voort uit een dood moment. Een corner kwam voor en een speler kon vrijstaand inkoppen. De tweede goal mag Martijn Scholman zich aanrekenen. Een foutieve uittrap kon door de aanval van O worden afgerond. 2-0 achter en bijna geen mogelijkheden voor onze ploeg.
    Door wissels (o.a. Daan van de Valk voor Vernon Vorswijk) en later Sam Kolsteeg voor Rouel Bisschop kwam er meer swung in het team en was JSV de meest aanvallende partij. Sam Kolsteeg had de pech, direct nadat hij was ingevallen, zijn inzet op de paal zag belanden. Er kwam echter pas vlak voor tijd een goal voor JSV. Bij een scrimmage voor het doel van Odysseus was het Mikula Ristic die het laatste tikje kon geven. De tijd was echter te kort om er minimaal een punt uit te slepen.
    De vraag blijft waarom een eerste helft ver beneden het niveau gespeeld wordt en de tweede een heel ander en beter JSV te zien geeft. Een puzzel waarop het coach=duo een antwoord op moet zien te vinden. Wellicht kan zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen TOV, al een antwoord hierop gegeven worden. Trouwens, ook een mooie gelegenheid om de geflatteerde nederlaag in Bussum recht te zetten. We wachten af.